Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково

Як заготовити на зиму салат з огірків з гірчицею і морквою?

Така закуска стане прекрасним доповненням до повсякденного столу. Гірчиця додасть пікантності, а морква – солодощі. Від способу нарізки буде залежати тільки зовнішній вигляд, тому можете подрібнювати будь-яким способом. Давайте приступимо до приготування.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг.
  • Морква – 0,5 кг
  • Олія – 0,5 склянки.
  • Цукор – 0,5 склянки.
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Гірчиця в зернах – 4 ч. л.
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Часник – 2 голівки.
  • Оцет – 0,5 склянки.

Процес приготування:

  • Огірки вимиваємо і нарізаємо невеликими брусочками.
  • Моркву очищаємо, промиваємо. За допомогою тертки для моркви по-корейськи подрібнюємо в соломку. Можна просто тонко нарізати ножем.
  • Часник очищаємо і подрібнюємо пресом. З’єднуємо з морквою, огірками.
  • Гострий перець нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо до огірків.
  • Додаємо до овочів гірчицю зернами, цукор, сіль. Вливаємо оцет і рослинне масло.
  • Всі інгредієнти перемішуємо і даємо постояти 2 години.
  • Після цього розподіляємо закуску по банкам і стерилізуємо на вогні 15 хвилин.
  • Закриваємо кришками під ключ і вкриваємо пледом. Нехай стоять до охолодження при кімнатній температурі. Після відправляємо на зберігання в темне і прохолодне місце.
  • Приємного апетиту!