Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково
Як заготовити на зиму салат з огірків з гірчицею і морквою?
Така закуска стане прекрасним доповненням до повсякденного столу. Гірчиця додасть пікантності, а морква – солодощі. Від способу нарізки буде залежати тільки зовнішній вигляд, тому можете подрібнювати будь-яким способом. Давайте приступимо до приготування.
Інгредієнти:
Огірки – 2 кг.
Морква – 0,5 кг
Олія – 0,5 склянки.
Цукор – 0,5 склянки.
Гострий перець – 1 шт.
Гірчиця в зернах – 4 ч. л.
Сіль – 5 ч. л.
Часник – 2 голівки.
Оцет – 0,5 склянки.
Процес приготування:
Огірки вимиваємо і нарізаємо невеликими брусочками.
Моркву очищаємо, промиваємо. За допомогою тертки для моркви по-корейськи подрібнюємо в соломку. Можна просто тонко нарізати ножем.
Часник очищаємо і подрібнюємо пресом. З’єднуємо з морквою, огірками.
Гострий перець нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо до огірків.
Додаємо до овочів гірчицю зернами, цукор, сіль. Вливаємо оцет і рослинне масло.
Всі інгредієнти перемішуємо і даємо постояти 2 години.
Після цього розподіляємо закуску по банкам і стерилізуємо на вогні 15 хвилин.
Закриваємо кришками під ключ і вкриваємо пледом. Нехай стоять до охолодження при кімнатній температурі. Після відправляємо на зберігання в темне і прохолодне місце.