Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково
Дуже смачний салат з огірків з гірчицею і цибулею без стерилізації
Для приготування такого салату ви не витратите багато часу. Головне правило – не нарізайте овочі великими шматками, щоб вони встигли проваритися, як слід при кип’ятінні. Приємною всім готування!
Інгредієнти:
Огірки – 2 кг.
Гірчиця – 1 ст. л.
Мелений чорний перець – 1 ст. л.
Сіль – 1 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 400 гр.
Цукор – 50 гр.
Зелень – 1 пучок.
Часник – 2 зубки.
Оцет – 50 мл
Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Для початку займемося нашими огірками. Помиємо їх, обріжемо зайве і настругаем гуртками. Складаємо у велику каструлю.
Тепер черга ріпчастої цибулі. З нього знімаємо піну, промиваємо, обрізаємо кінчики і нарізаємо півкільцями. Відправляємо до огірків.
Часник також очищаємо, обмиваємо і подрібнюємо за допомогою преса. Викладаємо в каструлю.
Зелень (кріп або петрушка, на ваш розсуд), промиваємо під проточною водою і даємо обсохнути на серветці. Потім подрібнюємо ножем і відправляємо до огірків.
Після, засипаємо в каструлю гірчицю, перець, цукор і сіль. Вливаємо олію.
Ретельно перемішуємо масу і ставимо на вогонь.
Після закипання чекаємо, коли огірки змінять свій колір і відразу ж виливаємо в каструлю оцет. Після варимо ще хвилину і знімаємо.
Розкладаємо салат по заздалегідь простерилизованным банкам і закорковуємо кришками. Залишаємо остигати під теплою ковдрою, після чого відправляємо на зберігання до зими.