Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково

Гострий салат на зиму з огірків з гірчицею

А цей рецепт підійде для любителів закуски погостріше. Кількість інгредієнтів можете регулювати за своїм уподобанням.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг.
  • Цукор – 1 стакан.
  • Рослинне масло – 1 склянку.
  • Оцет 9% – 1 стакан.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Суха гірчиця – 2 ст. л.
  • Часник – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Чорний мелений перець – 2 ч. л.
  • Червоний мелений перець – 3 ч. л.

Процес приготування:

  • Свіжі огірки промиваємо і обрізаємо кінчики-хвостики. Нарізаємо кружечками. Перекладаємо в ємну каструлю.
  • Кріп промиємо під проточною водою і нарізаємо дрібно ножем. Додаємо в каструлю.
  • Часник очищаємо і подрібнюємо пресом. Також відправляємо до огірків.
  • Після, вливаємо туди оцет і рослинне масло. Також засипаємо цукор, сіль, чорний і червоний мелений перець, суху гірчицю. Все добре перемішуємо.
  • Даємо салату настоятися 2-3 години. За цей час огірки пустять необхідний сік.
  • Тим часом підготуємо банки. Для цього вимиємо їх за допомогою соди і простерилизуем. Кришки заллємо окропом на кілька хвилин.
  • Після салат розкладаємо по банках і ставимо в каструлю з водою. Після того як вода закипить, стерилізуємо 15 хвилин і знімаємо.
  • Банки закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження стояти під пледом. Потім прибираємо в спеціальне місце для зберігання.
  • Приємного апетиту!