Гострий салат на зиму з огірків з гірчицею
А цей рецепт підійде для любителів закуски погостріше. Кількість інгредієнтів можете регулювати за своїм уподобанням.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг.
- Цукор – 1 стакан.
- Рослинне масло – 1 склянку.
- Оцет 9% – 1 стакан.
- Сіль – 2 ст. л.
- Суха гірчиця – 2 ст. л.
- Часник – 2 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Чорний мелений перець – 2 ч. л.
- Червоний мелений перець – 3 ч. л.
Процес приготування:
Свіжі огірки промиваємо і обрізаємо кінчики-хвостики. Нарізаємо кружечками. Перекладаємо в ємну каструлю.
Кріп промиємо під проточною водою і нарізаємо дрібно ножем. Додаємо в каструлю.
Часник очищаємо і подрібнюємо пресом. Також відправляємо до огірків.
Після, вливаємо туди оцет і рослинне масло. Також засипаємо цукор, сіль, чорний і червоний мелений перець, суху гірчицю. Все добре перемішуємо.
Даємо салату настоятися 2-3 години. За цей час огірки пустять необхідний сік.
Тим часом підготуємо банки. Для цього вимиємо їх за допомогою соди і простерилизуем. Кришки заллємо окропом на кілька хвилин.
Після салат розкладаємо по банках і ставимо в каструлю з водою. Після того як вода закипить, стерилізуємо 15 хвилин і знімаємо.
Банки закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження стояти під пледом. Потім прибираємо в спеціальне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Сторінка:
1 2 3 4 5 6 7 8