Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково
Смачний рецепт салату «Фінський» з огірками і гірчицею
Таку закуску можна сміливо використовувати як соус до м’ясних страв завдяки її консистенції. Всі інгредієнти в цьому салаті по можливості подрібнюються. Родзинкою стане додавання солодкого та гострого перцю.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Гірчиця – 200 гр.
Цибуля ріпчаста – 200 гр.
Болгарський перець – 400 гр.
Гострий перець – 80 гр.
Сіль – 40 гр.
Цукор – 120 гр.
Оцет – 100 мл
Процес приготування:
Огірки промиємо і нарізаємо кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і також нарізаємо кубиками.
Болгарський і гострий перець очищаємо від плодоніжок і насіння. Нарізаємо звичними кубиками. Складаємо всі овочі на друшляк і даємо стекти соку в окрему ємність. Можна просто віджати масу руками. Отриманий сік відправляємо в холодильник.
Солимо нарізку і залишаємо стояти на 2 години. Після знову збираємо сік, віджимаючи овочі в друшляку.
Весь зібраний сік (близько 200 мл) змішуємо з цукром і гірчицею. Відправляємо до овочів. Ставимо на вогонь і проварюємо 10 хвилин.
Вливаємо оцет і тримаємо на вогні ще пару хвилин.
Розкладаємо салат з огірків з гірчицею по стерилізованим банкам і закриваємо або закручуємо кришками. Після закутуємо теплим рушником і даємо постояти до повного охолодження. Відправляємо зберігатися до зими.