Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково

Смачний рецепт салату «Фінський» з огірками і гірчицею

Таку закуску можна сміливо використовувати як соус до м’ясних страв завдяки її консистенції. Всі інгредієнти в цьому салаті по можливості подрібнюються. Родзинкою стане додавання солодкого та гострого перцю.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Гірчиця – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Болгарський перець – 400 гр.
  • Гострий перець – 80 гр.
  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Оцет – 100 мл

Процес приготування:

  • Огірки промиємо і нарізаємо кубиками.
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і також нарізаємо кубиками.
  • Болгарський і гострий перець очищаємо від плодоніжок і насіння. Нарізаємо звичними кубиками. Складаємо всі овочі на друшляк і даємо стекти соку в окрему ємність. Можна просто віджати масу руками. Отриманий сік відправляємо в холодильник.
  • Солимо нарізку і залишаємо стояти на 2 години. Після знову збираємо сік, віджимаючи овочі в друшляку.
  • Весь зібраний сік (близько 200 мл) змішуємо з цукром і гірчицею. Відправляємо до овочів. Ставимо на вогонь і проварюємо 10 хвилин.
  • Вливаємо оцет і тримаємо на вогні ще пару хвилин.
  • Розкладаємо салат з огірків з гірчицею по стерилізованим банкам і закриваємо або закручуємо кришками. Після закутуємо теплим рушником і даємо постояти до повного охолодження. Відправляємо зберігатися до зими.