Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт овочевого салату з додаванням часнику

Часник – це чи не обов’язковий інгредієнт в рецептах з овочами на зиму. Маринований і закатанный часник володіє особливим смаком і ароматом, який насичує овочі. Пікантність і яскравий смак заготовок з часником припав до душі багатьом кулінарам, тому навіть такий простий салат не обійдеться без часничку в складі.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Томати – 0,7 кг.
  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Лавровий лист – за смаком
  • Кухонна сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукровий пісок – ½ ст. л.
  • Оцет 9% — 50 мл

Процес приготування:

  • Перед приготуванням смачного і ароматного овочевого салату з часничком на зиму, треба підготувати всі овочі та інші необхідні інгредієнти для салату. Всі овочі потрібно заздалегідь вимити, а цибуля і часник очистити від лушпиння і сполоснути під проточною водою.
  • Солодкі перці очистіть від насіння і перегородок. Наріжте овочі соломкою і покладіть його в каструлю. Після цього подрібніть помідори, нарізавши їх на невеликі часточки. Огірочки наріжте кружечками або скибочками в залежності від розміру плодів. Часник пропустити через часниковий прес, а цибулю наріжте півкільцями.
  • Всі інгредієнти складіть в чашу мультиварки і залиште її на півгодини в кімнаті, щоб салат пустив власний сік. Всі інгредієнти попередньо перемішайте. Сіль та цукровий пісок відразу ж засипте в ємність.
  • Коли овочі вже пустять власний сік, поставте чашу мультиварки в прилад і виберіть режим «Гасіння», встановивши таймер на півгодини. Мультиварка в цьому випадку хороша своєю відмінною термічною обробкою і постійністю температурного режиму.
  • Поки салат гаситься в мультиварці, ретельно стерилізуйте баночки з кришками. По закінченні часу приготування салату розкладіть блюдо по стерильним банкам, щільно набиваючи його і утрамбовувавши.
  • Банки швидко загорніть стерильними кришками, переверніть ємності і ретельно укутайте. Салат повністю охолоне приблизно через добу або дві, після чого заготовку можна прибирати на тривале зберігання.