Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково

Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі шарами на зиму

Красиво і цікаво виглядає овочевий салат, викладений шарами. Такі баночки виглядають дуже акуратно і яскраво, тому підходять навіть для презенту комусь із друзів або близьких. Рецепт не дуже відрізняється від класичного, зате красиво виглядає і радує око.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Томати – 0,7 кг.
  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Кухонна сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукровий пісок – ½ ст. л.
  • Оцет 9% — 50 мл
  • Вода питна – 1 л.

Процес приготування:

  • Всі інгредієнти для салату підготуйте до подрібнення. Сипучі частини відміряйте, а також візьміть чисту фільтровану або бутильовану воду без добавок.
  • Овочі, крім цибулі, промийте під проточною водою. Цибулю необхідно очистити від лушпиння і після цього сполоснути. Кріп теж потрібно вимити просушити на рушнику або в друшляку.
  • Банки, в яких ви будете влаштовувати ваш апетитний листковий салат вимийте з гірчичним порошком або содовим розчином. Після цього стерилізуйте банки зручним способом.
  • На дно стерильної банки покладіть подрібнений півкільцями ріпчасту цибулю. Потім дрібно порубаєте кріп і частина його висипте на цибульний шар.
  • Перчики очистіть, не забуваючи видалити білі перегородки. Наріжте плоди соломкою. У огірків обріжте попки і подрібніть їх кружечками. Помідори наріжте часточками.
  • На шар цибулі і кропу покладіть шар з помідорів. Потім присипте даний шар кропом і покладіть огірки. Додайте кріп і, в останню чергу, викладіть перці. У банку після цього потрібно влити крутий окріп до самого горлечка і прикрити ємність кришкою.
  • Воду з банки злити в каструлю приблизно через півгодини і додайте сіль з цукровим піском. Не забудьте вкласти в каструлю лавровий лист і запашний перець, якщо любите ароматний розсіл. Рідина в каструлі доведіть до кипіння, дайте їй проваритися п’ять хвилин і зніміть з вогню. Додайте в розсіл оцтову есенцію і перемішайте.
  • Доверху залийте банки з листковим салатом маринадом. Салат відразу ж закрутіть стерильними кришками, щоб банки були закриті герметично. Гарячі ємності з салатом переверніть догори дном до повного охолодження, а потім зберігайте в темному місці з помірною температурою.