Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково
Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі шарами на зиму
Красиво і цікаво виглядає овочевий салат, викладений шарами. Такі баночки виглядають дуже акуратно і яскраво, тому підходять навіть для презенту комусь із друзів або близьких. Рецепт не дуже відрізняється від класичного, зате красиво виглядає і радує око.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Томати – 0,7 кг.
Перець болгарський – 0,5 кг.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Лавровий лист – за смаком
Кухонна сіль – 1,5 ст. л.
Цукровий пісок – ½ ст. л.
Оцет 9% — 50 мл
Вода питна – 1 л.
Процес приготування:
Всі інгредієнти для салату підготуйте до подрібнення. Сипучі частини відміряйте, а також візьміть чисту фільтровану або бутильовану воду без добавок.
Овочі, крім цибулі, промийте під проточною водою. Цибулю необхідно очистити від лушпиння і після цього сполоснути. Кріп теж потрібно вимити просушити на рушнику або в друшляку.
Банки, в яких ви будете влаштовувати ваш апетитний листковий салат вимийте з гірчичним порошком або содовим розчином. Після цього стерилізуйте банки зручним способом.
На дно стерильної банки покладіть подрібнений півкільцями ріпчасту цибулю. Потім дрібно порубаєте кріп і частина його висипте на цибульний шар.
Перчики очистіть, не забуваючи видалити білі перегородки. Наріжте плоди соломкою. У огірків обріжте попки і подрібніть їх кружечками. Помідори наріжте часточками.
На шар цибулі і кропу покладіть шар з помідорів. Потім присипте даний шар кропом і покладіть огірки. Додайте кріп і, в останню чергу, викладіть перці. У банку після цього потрібно влити крутий окріп до самого горлечка і прикрити ємність кришкою.
Воду з банки злити в каструлю приблизно через півгодини і додайте сіль з цукровим піском. Не забудьте вкласти в каструлю лавровий лист і запашний перець, якщо любите ароматний розсіл. Рідина в каструлі доведіть до кипіння, дайте їй проваритися п’ять хвилин і зніміть з вогню. Додайте в розсіл оцтову есенцію і перемішайте.
Доверху залийте банки з листковим салатом маринадом. Салат відразу ж закрутіть стерильними кришками, щоб банки були закриті герметично. Гарячі ємності з салатом переверніть догори дном до повного охолодження, а потім зберігайте в темному місці з помірною температурою.