Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково

Салат з капустою, огірками, морквою, помідорами, перцем, цибулею на зиму

Салат з капустою і овочами можна легко приготувати про запас, щоб взимку поласувати апетитною закускою. Такий салат можна подати до обіду з котлетками і пюре, а можна і урізноманітнити святковий стіл з допомогою цієї заготовки. Не проходьте повз цього рецепту і спробуйте щось новеньке!

Інгредієнти:

  • Дрібні огірочки – 1 кг.
  • Томати – 1 кг.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перець солодкий – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль велика – 50 гр.
  • Оцет 9% — 100 мл
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Всі овочі для салату промийте в проточній воді і подрібніть. Капусту потрібно тоненько нашаткувати ножем або за допомогою кухонного комбайна.
  • Стиглі томати наріжте невеликими шматочками, а перед нарізкою очистіть від насіння і перегородок. Моркву очистіть від шкірки і потім натріть коренеплід на середній тертці або подрібніть на кухонному комбайні. Огірочки наріжте тоненькими кружальцями.
  • Цибулину наріжте соломкою або півкільцями і додати до інших овочів. В толстодонной каструлі поставте овочі на невеликий вогонь і варіть їх протягом десяти хвилин після закипання. Потім додайте оцет, сіль та цукровий пісок до складу салату. Варіть суміш ще десять хвилин на повільному вогні.
  • Банки для закачування салату на зиму потрібно гарненько промити, а після цього якісно простерилізувати окропом, парою або в духовці. У банки швидко розкладіть овочевий салат і прикрийте баночки стерильними кришками.
  • Потім потрібно пастеризувати заготовку. Для цього застеліть рушником або ганчіркою дно великої каструлі, покладіть туди баночки і наберіть воду до плічок банок. Після того як вода з банками закипить, пастеризують заготівлю протягом двадцяти хвилин.
  • Кришки відразу ж швидко загорніть і банки переверніть догори дном, обгорнувши їх шубою з рушників або ковдр. Остигати салат буде не менше доби, після чого його можна прибирати на зберігання в комору або льох.
  • Приємного апетиту!