Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково
Салат з капустою, огірками, морквою, помідорами, перцем, цибулею на зиму
Салат з капустою і овочами можна легко приготувати про запас, щоб взимку поласувати апетитною закускою. Такий салат можна подати до обіду з котлетками і пюре, а можна і урізноманітнити святковий стіл з допомогою цієї заготовки. Не проходьте повз цього рецепту і спробуйте щось новеньке!
Інгредієнти:
Дрібні огірочки – 1 кг.
Томати – 1 кг.
Масло рослинне – 100 гр.
Капуста білокачанна – 1 кг
Морква – 1 кг
Перець солодкий – 1 кг.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль велика – 50 гр.
Оцет 9% — 100 мл
Цукровий пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Всі овочі для салату промийте в проточній воді і подрібніть. Капусту потрібно тоненько нашаткувати ножем або за допомогою кухонного комбайна.
Стиглі томати наріжте невеликими шматочками, а перед нарізкою очистіть від насіння і перегородок. Моркву очистіть від шкірки і потім натріть коренеплід на середній тертці або подрібніть на кухонному комбайні. Огірочки наріжте тоненькими кружальцями.
Цибулину наріжте соломкою або півкільцями і додати до інших овочів. В толстодонной каструлі поставте овочі на невеликий вогонь і варіть їх протягом десяти хвилин після закипання. Потім додайте оцет, сіль та цукровий пісок до складу салату. Варіть суміш ще десять хвилин на повільному вогні.
Банки для закачування салату на зиму потрібно гарненько промити, а після цього якісно простерилізувати окропом, парою або в духовці. У банки швидко розкладіть овочевий салат і прикрийте баночки стерильними кришками.
Потім потрібно пастеризувати заготовку. Для цього застеліть рушником або ганчіркою дно великої каструлі, покладіть туди баночки і наберіть воду до плічок банок. Після того як вода з банками закипить, пастеризують заготівлю протягом двадцяти хвилин.
Кришки відразу ж швидко загорніть і банки переверніть догори дном, обгорнувши їх шубою з рушників або ковдр. Остигати салат буде не менше доби, після чого його можна прибирати на зберігання в комору або льох.