Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково

Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі у власному соку

Апетитний салат з останніх осінніх овочів можна приготувати прямо у власному соку. Таке блюдо буде володіти щільним насиченим смаком і дивним ароматом, який нагадає про літні днинки. Такий яскравий і смачний салат можна подавати навіть до святкового столу – він точно прикрасить будь-яке застілля.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Томати – 0,7 кг.
  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Кухонна сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукровий пісок – ½ ст. л.
  • Оцет 9% — 50 мл

Процес приготування:

  • Перед тим як приготувати смачний і пікантний овочевий салат на зиму, треба підготувати всі овочі та інші необхідні інгредієнти для салату. Овочі ретельно вимийте і заздалегідь очистіть ріпчасту цибулю.
  • Болгарські перці очистіть від насіння, видаліть перегородки і плодоніжки у овоча. Самі перець наріжте соломкою і покладіть в каструлю. Потім наріжте часточками помідори. Розмір і кількість часточок залежить від розміру самих томатів. Огірочки наріжте кружечками або скибочками в залежності від розміру плодів.
  • Всі інгредієнти, додайте в каструлю до перцю, після чого очистіть від лушпиння ріпчасту цибулю, наріжте його кільцями. Цибулька покладіть в каструлю з овочами і акуратно перемішайте. Салат потрібно залишити при кімнатній температурі на деякий час, щоб овочі встигли пустити сік. Для прискорення процесу відразу ж всипте цукровий пісок і сіль в суміш інгредієнтів.
  • Приблизно через півгодини, коли овочі досить пустять власний сік, поставте ємність з овочами на вогонь і доведіть овочі до кипіння. Салат потрібно варити буквально десять хвилин, додавши в самому кінці оцет і спеції на ваш розсуд.
  • Поки салат доходить до готовності, ретельно стерилізуйте банки і кришки, щоб відразу ж розкласти по них ще гаряче блюдо. Банки з салатом прикрийте стерильними кришечками і потім пастеризують банки в широкій каструлі протягом п’ятнадцяти хвилин.
  • Банки швидко закатаю, переверніть, укутайте. Салат повністю охолоне приблизно через добу, тоді його можна прибирати на зберігання. Пробувати це апетитне блюдо краще не раніше, ніж через тиждень.