Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково
Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі у власному соку
Апетитний салат з останніх осінніх овочів можна приготувати прямо у власному соку. Таке блюдо буде володіти щільним насиченим смаком і дивним ароматом, який нагадає про літні днинки. Такий яскравий і смачний салат можна подавати навіть до святкового столу – він точно прикрасить будь-яке застілля.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Томати – 0,7 кг.
Перець болгарський – 0,5 кг.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Лавровий лист – за смаком
Кухонна сіль – 1,5 ст. л.
Цукровий пісок – ½ ст. л.
Оцет 9% — 50 мл
Процес приготування:
Перед тим як приготувати смачний і пікантний овочевий салат на зиму, треба підготувати всі овочі та інші необхідні інгредієнти для салату. Овочі ретельно вимийте і заздалегідь очистіть ріпчасту цибулю.
Болгарські перці очистіть від насіння, видаліть перегородки і плодоніжки у овоча. Самі перець наріжте соломкою і покладіть в каструлю. Потім наріжте часточками помідори. Розмір і кількість часточок залежить від розміру самих томатів. Огірочки наріжте кружечками або скибочками в залежності від розміру плодів.
Всі інгредієнти, додайте в каструлю до перцю, після чого очистіть від лушпиння ріпчасту цибулю, наріжте його кільцями. Цибулька покладіть в каструлю з овочами і акуратно перемішайте. Салат потрібно залишити при кімнатній температурі на деякий час, щоб овочі встигли пустити сік. Для прискорення процесу відразу ж всипте цукровий пісок і сіль в суміш інгредієнтів.
Приблизно через півгодини, коли овочі досить пустять власний сік, поставте ємність з овочами на вогонь і доведіть овочі до кипіння. Салат потрібно варити буквально десять хвилин, додавши в самому кінці оцет і спеції на ваш розсуд.
Поки салат доходить до готовності, ретельно стерилізуйте банки і кришки, щоб відразу ж розкласти по них ще гаряче блюдо. Банки з салатом прикрийте стерильними кришечками і потім пастеризують банки в широкій каструлі протягом п’ятнадцяти хвилин.
Банки швидко закатаю, переверніть, укутайте. Салат повністю охолоне приблизно через добу, тоді його можна прибирати на зберігання. Пробувати це апетитне блюдо краще не раніше, ніж через тиждень.