Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт овочевого салату на зиму з баклажанами

  • Огірки ґрунтові – 1 кг.
  • Стиглі томати – 1 кг.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Баклажан – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перець солодкий – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Сіль велика – 50 гр.
  • Оцет 9% — 100 мл
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Для початку вам потрібно баклажани вимити і видалити у них хвостики. Овоч наріжте кільцями або соломкою – на ваш розсуд. Потім присипте їх сіллю і залиште настоюватися.
  • Поки баклажани солятся, вимийте інші овочі. Моркву очистіть від шкірки, а також видалити лушпиння з часнику і цибулі. Сполосніть.
  • Моркву натріть на середній тертці і покладіть подрібнений овоч в каструлю. Потім наріжте часточками томати і покладіть їх до моркви. Перці очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою і наріжте кружечками огірки. Ці овочі теж додайте в каструлю.
  • Баклажани сполосніть від солі, щоб видалити гіркоту. Самі овочі додайте до решти інгредієнтів. Після цього подрібніть цибулю зручним способом і пропустити через часниковий прес часник. Все перемішайте.
  • У каструлю з майбутнім овочевим салатом всипте цукровий пісок і сіль, перемішайте і поставте ємність на повільний вогонь. Коли салат в каструлі закипить, варити під кришкою протягом півгодини. За п’ять хвилин до закінчення варіння додайте в ємність з салатом оцет і масло.
  • Поки ваш салатик з овочів з баклажанами доходить до готовності, вимийте з содою банки для загортання і кришки. Потім стерилізуйте тару над парою, або скористайтеся духовкою.
  • Гарячий, ще киплячий салат розподіліть рівномірно по баночках і швидко закрутіть кришку. Баночки з заготівлею охолоджуйте протягом двох діб в шубі з рушників або ковдр, а потім сміливо прибирайте апетитне блюдо на тривале зберігання в підвал або комору.
  • Приємного апетиту і кулінарних успіхів!