Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт овочевого салату на зиму з баклажанами
Огірки ґрунтові – 1 кг.
Стиглі томати – 1 кг.
Масло рослинне – 100 гр.
Баклажан – 1 кг
Морква – 1 кг
Перець солодкий – 1 кг.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 3-4 зубчики
Сіль велика – 50 гр.
Оцет 9% — 100 мл
Цукровий пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно баклажани вимити і видалити у них хвостики. Овоч наріжте кільцями або соломкою – на ваш розсуд. Потім присипте їх сіллю і залиште настоюватися.
Поки баклажани солятся, вимийте інші овочі. Моркву очистіть від шкірки, а також видалити лушпиння з часнику і цибулі. Сполосніть.
Моркву натріть на середній тертці і покладіть подрібнений овоч в каструлю. Потім наріжте часточками томати і покладіть їх до моркви. Перці очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою і наріжте кружечками огірки. Ці овочі теж додайте в каструлю.
Баклажани сполосніть від солі, щоб видалити гіркоту. Самі овочі додайте до решти інгредієнтів. Після цього подрібніть цибулю зручним способом і пропустити через часниковий прес часник. Все перемішайте.
У каструлю з майбутнім овочевим салатом всипте цукровий пісок і сіль, перемішайте і поставте ємність на повільний вогонь. Коли салат в каструлі закипить, варити під кришкою протягом півгодини. За п’ять хвилин до закінчення варіння додайте в ємність з салатом оцет і масло.
Поки ваш салатик з овочів з баклажанами доходить до готовності, вимийте з содою банки для загортання і кришки. Потім стерилізуйте тару над парою, або скористайтеся духовкою.
Гарячий, ще киплячий салат розподіліть рівномірно по баночках і швидко закрутіть кришку. Баночки з заготівлею охолоджуйте протягом двох діб в шубі з рушників або ковдр, а потім сміливо прибирайте апетитне блюдо на тривале зберігання в підвал або комору.