Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково

Простий рецепт салату з огірків, помідорів, перцю, цибулі без стерилізації

Зимові заготовки з овочів часто складні тим, що їх спочатку потрібно довго готувати, а потім не менш довго пастеризувати, остуджувати. Процес забирає чимало часу, тому ми пропонуємо відмінний рецепт салату, який не потребує подальшої стерилізації.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори стиглі – 0,5 кг.
  • Солодкий болгарський перець – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Кріп – 1 гілочка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Вода питна – 1 л.

Процес приготування:

  • Візьміть всі овочі за списком і ретельно вимийте їх у проточній воді. Перці потрібно гарненько очистити і промити від насіння, огірків видалити попки, а у помідорів вирізати щільні місця кріплення гілочок. Цибулька просто відразу ж очистіть.
  • У каструлі відповідного розміру розведіть воду з цукром і сіллю, після чого доведіть суміш до кипіння. Покладіть туди вимитий кріп і проваріть кілька хвилин. Потім почніть опускати в ємність овочі: спочатку помідори, потім огірки і після цього – перець. Цибулю наріжте кільцями або як вам більше до смаку і теж додайте в ємність.
  • Поки овочі в маринаді киплять, промийте і стерилізуйте банки для закачування. Також не забудьте привести в порядок кришечки для заготівлі.
  • У каструлю з овочами, додайте оцет, перемішайте і вимкніть вогонь. Виймайте шумівкою овочі з розсолу і вкладайте в банки. Після цього потрібно залити киплячим розсолом кожну банку з салатом і відразу ж герметично закрити або закатати.
  • Після того як салатик в банках повністю охолоне, приберіть його на зберігання в темне прохолодне місце. При правильному приготуванні такий салат може простояти не менше року у погребі.