Салат з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму – 8 рецептів з фото покроково

Смачний салат з огірками, морквою, помідорами, перцем, цибулею

Апетитний салат з різнокольорових овочів відмінно різноманітить ваше колекцію зимових заготовок. Апетитні овочі в легкому маринаді не залишать байдужими вашу сім’ю і гостей. Приготувати цей салат досить легко, потрібно лише запастися невеликою кількістю часу і свіжими смачними овочами!

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг
  • Огірки ґрунтові – 1 кг.
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Рослинне масло – 5 ст. л.
  • Кухонна сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Всі овочі ретельно промийте під проточною водою. Потім очистіть від шкірки моркву і перці очистіть від насіння і перегородок. Огірочки з помідорами наріжте, очищений цибулю наріжте півкільцями.
  • Овочі, крім томатів, покладіть в каструлю з товстим дном. Додайте туди трохи очищеної води і тушкуйте близько півгодини на повільному вогні. За цей час вимийте і стерилізуйте банки для заготівлі.
  • У каструлю з овочами, додайте томати і варіть ще хвилин десять. Після цього всипте в ємність з салатом сіль, влийте рослинне масло і оцет. Тушкуйте все разом ще протягом п’яти хвилин.
  • Готовий салат в гарячому вигляді швидко розкладіть по банках і негайно загорніть або закрутіть кришками. Можете додатково пастеризувати заготівлю, якщо сумніваєтеся в термічній обробці продуктів. Гарячі банки укутайте до повного охолодження і потім приберіть в комору або льох на тривале зберігання.