Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково
Простий салат з огірків, капусти і помідорів з кольоровою капустою
Цвітна капуста в звичайному вигляді для когось є невдалим продуктом. Ну а ось якщо її правильно приготувати, у нашому випадку – замаринувати, то вийде смакота ще та. У поєднанні з огірками та іншими овочами вийде відмінний салат на зиму.
Інгредієнти:
Цвітна капуста – 800 гр.
Огірки – 300 гр.
Помідори – 300 гр.
Оцет 9% – 3 ст. л.
Кухонна сіль велика – 2 ст. л.
Цукор – 2 ч. л.
Вода – 800 гр.
Процес приготування:
Кольорову капусту розбираємо на суцвіття. Бланшируем її 5 хвилин у воді, щоб вона стала м’якше.
Огірки промиваємо, обрізаємо кінчики і нарізаємо кружальцями. Помідори нарізаємо часточками.
На дно банки кладемо шар кольорової капусти. Після – шар огірків. Зверху розкладаємо часточки помідорів.
Тепер варимо маринад з води, цукру і солі. Додаємо оцет. Коли маринад закипить, заливаємо їм наш салат з огірків і цвітної капусти. Після цього пастеризуем салат в банках близько 15 хвилин. Для цього ставимо їх на дно каструлі з водою і кип’ятимо на середньому вогні.
Після закриваємо кришки ключем або просто загвинчуємо їх. Перевертаємо ємності і закутуємо рушником або ковдрою. Коли салат охолоне при кімнатній температурі, переміщаємо в спеціальне місце для зберігання.