Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково

Простий рецепт салату з огірків, капусти, помідорів з болгарським перцем

Цікавий, смачний, освіжаючий салат на зиму з капусти, помідорів, огірків і солодкого перцю прикрасить ваш стіл холодною зимою. Таку закуску добре подавати до картопляних гарнірів, м’ясних страв.

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор – 350 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Олія – 0,5 л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет 6% – 350 мл

Процес приготування:

  • Всі овочі попередньо промиємо, при необхідності очищаємо.
  • Капусту дрібно шаткуємо, болгарський перець (краще брати солодкий червоний) нарізаємо тонкою соломкою, цибулю ріжемо на четвертинки кілець. Помідори – часточками, огірки – кружками.
  • Закладаємо овочеву нарізку у велику каструлю, додаємо цукор, сіль, воду, оцет, олія рослинна. Добре перемішуємо і даємо постояти пару годин.
  • Після закінчення часу розкладаємо салат по чистим банкам, зверху доливаючи розсолом. Ставимо банки у велику каструлю з водою, прикриваємо кожну кришкою. Стерилізуємо наші овочі 15-30 хвилин в залежності від обсягу банок. Чим менше об’єм, тим менше часу.
  • Після цього банки дістаємо, закриваємо кришки ключем і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі під пледом. Не зайве їх при цьому перевернути. Зберігати до холодної осені в темному прохолодному приміщенні.