Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково
Простий рецепт салату з огірків, капусти, помідорів з болгарським перцем
Цікавий, смачний, освіжаючий салат на зиму з капусти, помідорів, огірків і солодкого перцю прикрасить ваш стіл холодною зимою. Таку закуску добре подавати до картопляних гарнірів, м’ясних страв.
Інгредієнти:
Капуста – 2 кг
Перець болгарський – 1 кг
Помідори – 1 кг
Огірки – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
Цукор – 350 гр.
Вода – 1 л.
Олія – 0,5 л.
Сіль – 4 ст. л.
Оцет 6% – 350 мл
Процес приготування:
Всі овочі попередньо промиємо, при необхідності очищаємо.
Закладаємо овочеву нарізку у велику каструлю, додаємо цукор, сіль, воду, оцет, олія рослинна. Добре перемішуємо і даємо постояти пару годин.
Після закінчення часу розкладаємо салат по чистим банкам, зверху доливаючи розсолом. Ставимо банки у велику каструлю з водою, прикриваємо кожну кришкою. Стерилізуємо наші овочі 15-30 хвилин в залежності від обсягу банок. Чим менше об’єм, тим менше часу.
Після цього банки дістаємо, закриваємо кришки ключем і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі під пледом. Не зайве їх при цьому перевернути. Зберігати до холодної осені в темному прохолодному приміщенні.