Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково
Асорті з огірками, капустою і помідорами на зиму
Асорті з огірками, капустою і помідорами варто приготувати кожному. Тріо з літньої овочевий класики буде, до речі, за будь-яким столом. Така закуска ненав’язливо нагадає про теплі днинки, внесе яскраві фарби за стіл і, звичайно, подарує смакове насолоду. Даний рецепт розрахований на трилітрову банку.
Інгредієнти:
Помідори – 5-10 шт.
Капуста білокачанна – 1/3 головки.
Огірки – 5-7 шт.
Кріп парасольку – 2-3 шт.
Лавровий Лист – 1 шт.
Часник – 2 зубчики.
Листя вишневі – 2-3 шт.
Сіль – 50 гр.
Листя хрону – 1 шт.
Цукор – 100 гр.
Оцет 9% – 80 мл
Суміш перців.
Процес приготування:
В чисті банки на дно викладаємо по листу вишні, хрону і нарізаний кріп. Усе повинно бути заздалегідь промиті проточною водою. Очищаємо пару зубчиків часнику і додаємо до зелені.
З капусти, знімаємо верхні листи і ріжемо її на кілька частин-четвертинок. Закладаємо нею третину банки.
Слідом відправляємо огірки. Попередньо у овоча потрібно обрізати краю і при необхідності розрізати на частини поперек.
Останній овочевий шар – помідори. Їх необхідно вимити і можна наколоти зубочисткою, щоб шкірка не потріскалася.
Тепер потрібно підготувати окріп для нашого маринаду. Як тільки вода закипить на плиті, відразу ж заливаємо її тонкою цівкою в банки. Зверху прикриваємо кришкою. Даємо постояти близько 15 хвилин, після чого зливаємо воду з допомогою дірчастою кришки в каструлю. Знову доводимо до кипіння і знову заливаємо банки на 15 хвилин.
В третій раз зливаємо воду в каструлю. Додаємо туди цукор, сіль. Лавровий лист і перець. Коли вода закипіла, вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
Після розливаємо маринад в банки і відразу ж закручуємо герметично кришкою. Перевертаємо догори дном і вкриваємо теплим покривалом. Після повного охолодження переміщаємо в спеціальне місце для зберігання консервацій.