Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково

Смачний рецепт салату з огірків, капусти, помідорів без стерилізації

Для такого салату краще брати пізні сорти капусти і трохи недостиглі, міцні помідори. У цьому рецепті овочі не піддаються стерилізації, завдяки чому вони зберігають максимум корисних властивостей. Так що не забудьте приготувати самі і поділитися з друзями та близькими. Легкого готування!

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг.
  • Огірки – 1 кг
  • Капуста – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Оцет 9% – 5 ст. л.
  • Соняшникова олія – 300 гр.

Процес приготування:

  • Перед початком приготування такого салату, потрібно огірки замочити в холодній воді на пару годин.
  • Всі овочі промиємо, у цибулі та помідорів знімаємо шкірку. Нарізаємо всі дрібними кружечками, скибочками, капусту шаткуємо.
  • Перекладаємо овочеві інгредієнти у велику каструлю і даємо так постояти близько 30 хвилин, поки не виділиться сік.
  • Після цього додаємо в каструлю оцет, сіль, цукор, соняшникова олія і перемішуємо. Ставимо овочі на вогонь і доводимо до кипіння. Після зменшуємо вогонь на мінімальний рівень і накриваємо наш салат кришкою. Тушкуємо 30 хвилин.
  • Готовий салат розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо чистими кришками. Після повного охолодження відправляємо на зберігання в прохолодне темне місце.
  • Приємного апетиту!