Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково
Смачний рецепт салату з огірків, капусти, помідорів без стерилізації
Для такого салату краще брати пізні сорти капусти і трохи недостиглі, міцні помідори. У цьому рецепті овочі не піддаються стерилізації, завдяки чому вони зберігають максимум корисних властивостей. Так що не забудьте приготувати самі і поділитися з друзями та близькими. Легкого готування!
Інгредієнти:
Помідори – 2 кг.
Огірки – 1 кг
Капуста – 0,5 кг
Цибуля ріпчаста – 700 гр.
Сіль – 2 ст. л.
Цукор – 120 гр.
Оцет 9% – 5 ст. л.
Соняшникова олія – 300 гр.
Процес приготування:
Перед початком приготування такого салату, потрібно огірки замочити в холодній воді на пару годин.
Всі овочі промиємо, у цибулі та помідорів знімаємо шкірку. Нарізаємо всі дрібними кружечками, скибочками, капусту шаткуємо.
Перекладаємо овочеві інгредієнти у велику каструлю і даємо так постояти близько 30 хвилин, поки не виділиться сік.
Після цього додаємо в каструлю оцет, сіль, цукор, соняшникова олія і перемішуємо. Ставимо овочі на вогонь і доводимо до кипіння. Після зменшуємо вогонь на мінімальний рівень і накриваємо наш салат кришкою. Тушкуємо 30 хвилин.
Готовий салат розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо чистими кришками. Після повного охолодження відправляємо на зберігання в прохолодне темне місце.