Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт заготівлі салат з овочів з морквою та цибулею
Такий салат можна сміливо записувати в вітамінні зілля. Капуста, огірки, помідори, морква і цибуля – хоч і простий, але дуже змістовний набір для консервації. Порадуйте своїх близьких і рідних такою закускою.
Інгредієнти:
Капуста білокачанна – 1,5 кг
Морква – 750 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 кг.
Огірки – 1 кг
Сіль – 1 ст. л.
Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Помідори – 1 кг
Часник – 1 головка.
Оцет яблучний – 1 ст. л.
Лавровий лист – 1 шт.
Олія соняшникова нерафінована – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для початку всі овочі помиємо.
Капусту дрібно шаткуємо. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на тертці. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Помідори нарізаємо часточками, огірки і часник – кружальцями.
Складаємо овочі у велику миску і посипаємо сіллю і меленим чорним перцем. Добре перемішуємо склад і даємо постояти 15 хвилин.
Беремо літрові банки і стерилізуємо. На дно кожної кладемо лавровий лист. Після закладаємо салат і заливаємо 2 ложками рослинного масла і 1 ложкою оцту.
Банки прикривають кришками і ставимо в каструлю з водою. Кип’ятимо 25 хвилин, після чого закриваємо герметично кришки.
Перевертаємо догори дном наші ємності з салатом і вкриваємо теплим пледом. Даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. Після віднести в льох на зберігання.