Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково

Кубанський овочевий салат з огірків і капусти на зиму

Цей салат знає майже кожна господиня з радянських часів. Не менш популярний він і зараз, так як готується дуже швидко, і з приготуванням впорається кожен. А за смаком виходить неперевершена закуска до будь-якого столу. Робіть швидше – не пошкодуєте.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський солодкий – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 500 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% — 150 мл
  • Сіль велика – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

  • Овочі промиваємо і при необхідності очищаємо.
  • Помідори і огірки нарізаємо невеликими шматочками, півкільцями або четвертинками. Капусту шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю подрібнюємо півкільцями. Перці перетворюємо в соломку.
  • Беремо окрему ємність і перекладаємо туди всі підготовлені овочі і ретельно перешиваємо. Заливаємо олію, частина оцту, додаємо цукор і сіль. Ще раз перемішуємо. Можна робити чистими руками. Залишаємо салат постояти пару годин, щоб овочі пустили сік.
  • Після цього перекладаємо все в каструлю, вливаємо залишок оцту і всипаємо перець горошком. Ставимо на вогонь і після закипання варимо 15 хвилин. Не забуваємо іноді помішувати наш салат.
  • Готову закуску розподіляємо по банкам, які заздалегідь простерилизовали. Закриваємо кришками під ключ і ставимо догори дном на тверду поверхню. Вкриваємо теплим пледом або ковдрою. Після повного охолодження можна переносити в спеціальне місце для зберігання.