Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково
Кубанський овочевий салат з огірків і капусти на зиму
Цей салат знає майже кожна господиня з радянських часів. Не менш популярний він і зараз, так як готується дуже швидко, і з приготуванням впорається кожен. А за смаком виходить неперевершена закуска до будь-якого столу. Робіть швидше – не пошкодуєте.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Помідори – 1 кг
Капуста – 1 кг
Морква – 500 гр.
Перець болгарський солодкий – 6 шт.
Цибуля ріпчаста — 500 гр.
Цукор – 100 гр.
Оцет 9% — 150 мл
Сіль велика – 1,5 ст. л.
Масло рослинне – 250 мл
Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Овочі промиваємо і при необхідності очищаємо.
Помідори і огірки нарізаємо невеликими шматочками, півкільцями або четвертинками. Капусту шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю подрібнюємо півкільцями. Перці перетворюємо в соломку.
Беремо окрему ємність і перекладаємо туди всі підготовлені овочі і ретельно перешиваємо. Заливаємо олію, частина оцту, додаємо цукор і сіль. Ще раз перемішуємо. Можна робити чистими руками. Залишаємо салат постояти пару годин, щоб овочі пустили сік.
Після цього перекладаємо все в каструлю, вливаємо залишок оцту і всипаємо перець горошком. Ставимо на вогонь і після закипання варимо 15 хвилин. Не забуваємо іноді помішувати наш салат.
Готову закуску розподіляємо по банкам, які заздалегідь простерилизовали. Закриваємо кришками під ключ і ставимо догори дном на тверду поверхню. Вкриваємо теплим пледом або ковдрою. Після повного охолодження можна переносити в спеціальне місце для зберігання.