Як зробити салат з креветок і авокадо з додаванням апельсина?
Салат з креветок, авокадо, апельсина – смачний фруктовий салат з морепродуктів. Поєднання авокадо і креветок давно стало класичним в кулінарії. А ось апельсин дозволить заграти цього дуету новими фарбами. Це блюдо відмінно підійде для святкового столу. Гості будуть вражені вашою майстерністю і витонченим смаком!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки – 400 гр.
- Апельсини – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Мед – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 60 мл
Процес приготування:
- Апельсини промиваємо, очищаємо від шкірки і ділимо на часточки. Дольки ріжемо ще на кілька частин середнього розміру. Сік, який утворюється будемо використовувати для заправки. Прибираємо білу плівку.
- У глибокій мисці змішуємо сік апельсина, соєвого соусу, мед, оливкова олія і заправляємо перцем і сіллю.
- Креветки обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі, 2-3 хв., не забуваючи їх перевертати.
- Авокадо промиваємо і розрізаємо на дві половинки, видалити кісточку. Тепер ріжемо їх ще на кілька далекий, а їх на невеликі шматочки. Скроплюємо соком лимона.
- Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
- Перемішуємо інгредієнти і заправляємо салат приготовленим соусом.
Приємного апетиту!