Салат з креветками та авокадо – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Як зробити салат з креветок і авокадо з додаванням апельсина?

Салат з креветок, авокадо, апельсина – смачний фруктовий салат з морепродуктів. Поєднання авокадо і креветок давно стало класичним в кулінарії. А ось апельсин дозволить заграти цього дуету новими фарбами. Це блюдо відмінно підійде для святкового столу. Гості будуть вражені вашою майстерністю і витонченим смаком!

Порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки – 400 гр.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 60 мл

Процес приготування:

  • Апельсини промиваємо, очищаємо від шкірки і ділимо на часточки. Дольки ріжемо ще на кілька частин середнього розміру. Сік, який утворюється будемо використовувати для заправки. Прибираємо білу плівку.
  • У глибокій мисці змішуємо сік апельсина, соєвого соусу, мед, оливкова олія і заправляємо перцем і сіллю.
  • Креветки обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі, 2-3 хв., не забуваючи їх перевертати.
  • Авокадо промиваємо і розрізаємо на дві половинки, видалити кісточку. Тепер ріжемо їх ще на кілька далекий, а їх на невеликі шматочки. Скроплюємо соком лимона.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
  • Перемішуємо інгредієнти і заправляємо салат приготовленим соусом.

Приємного апетиту!