Салат з креветками та авокадо – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Салат з креветками, авокадо, помідорами чері та руколою

Салат з креветками, авокадо, помідорами чері та руколою – це витончений аромат і буйство фарб в одній тарілці. Рукола і помідори «черрі» додадуть страві особливу родзинку. Такий салат створений, щоб дивувати і захоплювати своєю простотою і смаком! Гості будуть в повному захваті!

Порції:6

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки – 10 шт.
  • Рукола – 80 гр.
  • Авокадо – 200 гр.
  • Сир пармезан – 60 гр.
  • Помідори «черрі» — 80 гр.
  • Кедрові горіхи – 10 гр.
  • Квітковий мед – 20 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Соєвий соус – 10 мл
  • Бальзамічний крем – 10 гр.
  • Оливкова олія – 35 мл
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Зелень і овочі промиваємо водою. Даємо їм обсохнути.
  • Лайм розрізаємо на половину. З однієї частини видаляємо шкірку і вичавлюємо з нього сік. Цедру лайма, дрібно нарізаємо.
  • Тепер в окремій ємності з’єднуємо оливкову олію, цедру і сік лайма, соєвий соус і мед. Додаємо бальзамічний крем і добре збиваємо.
  • Авокадо розрізаємо на 2 половинки і дістаємо кісточку. Розрізаємо скибочки авокадо на досить великі квадратики.
  • Помідори розрізаємо на 2 половинки.
  • Сир акуратно ріжемо тонкими смужками.
  • Креветки очистити від панцира, відрізаємо голову. Кидаємо їх на гаряче олію і смажимо 4-5 хв. Охолоджуємо.
  • Збираємо салат. Відразу на тарілку викладаємо рукколу. На неї в центрі кладемо помідори «черрі», навколо них викладаємо креветки. Далі по колу кладемо авокадо, а потім пластинки сиру. Посипаємо сіллю і перцем. Заливаємо салат готовим соусом, а зверху посипаємо горішками.

Салат готовий до подачі! Приємного апетиту!