Салат з креветками, авокадо, помідорами чері та руколою
Салат з креветками, авокадо, помідорами чері та руколою – це витончений аромат і буйство фарб в одній тарілці. Рукола і помідори «черрі» додадуть страві особливу родзинку. Такий салат створений, щоб дивувати і захоплювати своєю простотою і смаком! Гості будуть в повному захваті!
Порції:6
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки – 10 шт.
- Рукола – 80 гр.
- Авокадо – 200 гр.
- Сир пармезан – 60 гр.
- Помідори «черрі» — 80 гр.
- Кедрові горіхи – 10 гр.
- Квітковий мед – 20 гр.
- Лайм – 1 шт.
- Соєвий соус – 10 мл
- Бальзамічний крем – 10 гр.
- Оливкова олія – 35 мл
- Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
- Зелень і овочі промиваємо водою. Даємо їм обсохнути.
- Лайм розрізаємо на половину. З однієї частини видаляємо шкірку і вичавлюємо з нього сік. Цедру лайма, дрібно нарізаємо.
- Тепер в окремій ємності з’єднуємо оливкову олію, цедру і сік лайма, соєвий соус і мед. Додаємо бальзамічний крем і добре збиваємо.
- Авокадо розрізаємо на 2 половинки і дістаємо кісточку. Розрізаємо скибочки авокадо на досить великі квадратики.
- Помідори розрізаємо на 2 половинки.
- Сир акуратно ріжемо тонкими смужками.
- Креветки очистити від панцира, відрізаємо голову. Кидаємо їх на гаряче олію і смажимо 4-5 хв. Охолоджуємо.
- Збираємо салат. Відразу на тарілку викладаємо рукколу. На неї в центрі кладемо помідори «черрі», навколо них викладаємо креветки. Далі по колу кладемо авокадо, а потім пластинки сиру. Посипаємо сіллю і перцем. Заливаємо салат готовим соусом, а зверху посипаємо горішками.
Салат готовий до подачі! Приємного апетиту!