Салат з копченою куркою і ананасами – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Салат з копченою куркою, пекінською капустою і ананасом

Поєднання хрусткою пекінської капусти з солодкими ананасами і пахла димком куркою нагадує про літніх пікніках з мангалом і вечірніми посиденьками біля вогнища. Капусту краще не замінювати білокачанної, вона не така соковита і ніжна.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Курка подкопченная – 0,5 кг;
  • Капуста пекінська – 520 г;
  • Ананас консервований – 380 г;
  • Майонез – 5 ст. л.;
  • Сіль, перець мелений чорний – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • З ананасів злити сік, відкинути їх на сито і віджати додатково руками. Якщо ананаси великими кільцями, їх треба порізати дрібними кубиками зі стороною близько 0,4 див.
  • Качан капусти краще вибрати поменше розміром, вони зазвичай соковитіше. Перебрати листя і капусту промити, нашаткувати її дуже тонкою соломкою ножем або за допомогою овочерізки. Покласти капусту в миску до ананасам.
  • У копченої курки вирізати грудку або м’ясні частини типу стегенець. Зняти з них коричневу шкірку, зняти м’ясо з кісток і розібрати на тонкі волокна або порізати невеликими кубиками. Додати курку до ананасам і перемішати.
  • Додати до салату майонез і перемішати, спробувати на сіль, посолити і поперчити, якщо це потрібно. До цього салату добре підходить домашній майонез, який легко приготувати самостійно з гірчиці, лимонного соку, яєць та олії.
  • Якщо салат якийсь час буде стояти в холодильнику, то заправляти його краще перед подачею. Половину майонезу можна замінити сметаною, це не вплине на смак.
  • Розкласти салат по креманках або порційним салатникам, подавати, прикрасивши гілочкою зелені. Оригінально виглядає подача на чайних блюдцях, застелених листом пекінської капусти, на якому лежить салат гіркою.
  • Приємного апетиту!