Салат з копченою куркою і ананасами – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Дуже смачний салат з куркою, ананасами, грибами, яйцем
Це салат, який ви будете готувати не тільки у свята, але і у вихідні, щоб побалувати рідних. Блюдо виходить дуже ситним і при цьому дивно ніжним: гриби потрібно обсмажити з цибулею, і до них можна додати зубчик часнику, тоді вийде непередаваний аромат.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Копчені курячі стегенця – 500 г;
Ананаси консервовані – 320 г;
Печериці – 200 г;
Яйця курячі – 4 шт.;
Сир Голландський – 160 г;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Часник – 1 зубчик;
Горіхи волоські – 80 г;
Майонез – до смаку;
Олія – для смаження грибів.
Процес приготування:
Гриби вимити і обсушити на серветці, цибулю почистити і порізати кубиком. Печериці нарізати тонкими смужками і обсмажити в рослинній олії з шматочками цибулі і зубчиком часнику, пропущеним через прес. Смажити до рум’яності і повного випаровування рідини з грибів, остудити.
Стегенця почистити від шкірки, зняти з них м’ясо ножем, нарізати на кубики середньої величини.
Яйця зварити яйця у воді з додаванням солі, остудити в холодній воді і зняти шкаралупу, потерти на крупній тертці.
Злити сироп з ананасів. Порізати кільця на кубики середнього розміру, віджати сік руками.
Більшу частину твердого сиру потерти на крупній тертці, іншу частину потерти на дрібній тертці і залишити для прикраси салату.
Горіхи прожарити на сухій сковороді, видути з них по можливості коричневу лушпиння і порубати ножем на шматочки середнього розміру.
Глибокий квадратний контейнер застелити харчовою плівкою. Викласти на дно шар печериць з цибулею, притиснути їх толкушкой для картоплі. Змастити майонезом.
Далі йде шар сиру з майонезом.
Посипати все волоськими горіхами, на них викласти яєчний шар. Зробити сіточку з майонезу.
Далі йдуть консервовані ананаси. Їх змащувати не потрібно.
Закриває всі шар з курячих кубиків, щедро змащений великою кількістю майонезу.
Накрити контейнер стравою і перевернути, зняти контейнер та плівку, вийде гарна акуратна башточка з салату. Присипати зверху тертим сиром і відправити просочуватися в холодне місце до подачі.