Салат з копченою куркою і ананасами – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Як приготувати класичний салат «Мулен Руж»?
Такий салат можна готувати, викладаючи інгредієнти шарами, а можна перемішати все в одному посуді, смак від цього не постраждає. До складу входять популярні інгредієнти, майже все можна знайти в кожному холодильнику. Салат виходить поживним, ніжним і оригінальним смаком за рахунок аромату копченої курки.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Філе куряче підкопчене – 220 г;
Ананаси консервовані – 330 г;
Картопля – 3 шт.;
Сир твердий – 110 г;
Яйця курячі – 3 шт.;
Майонез – 1 маленька пачка.
Процес приготування:
Куряче філе порізати на невеликі кубики, не прибираючи коричневий верхній шар.
З ананасів злити сироп, порізати їх кубиками середнього розміру і віджати руками зайвий сік. Перекласти в друшляк на час обробки решти інгредієнтів.
Картоплю заздалегідь поставити варитися в мундирі. Охолодити, почистити і натерти на крупній тертці.
Яйця зварити круто, викласти в миску з холодною водою. Коли яйця охолонуть, їх потрібно почистити і потерти, як і картопля, крупно на тертці.
Сир потерти на крупній тертці, залишити шматочок вагою близько 30 г, потерти його на дрібній тертці для посипання.
На дно салатника викласти шар з картоплі, злегка присолити, покрити майонезом.
Далі йдуть терті яйця, приправлені майонезом.
Слідом йде шар з курки, який потрібно промазати більш товстим шаром майонезу, щоб не було сухо.
На курку викласти сир і зверху помістити ананаси.
Намалювати поверх шару з ананасів майонезну сіточку, посипати все дрібно натертим сиром.
Прибрати в холодильник до моменту вживання, салат встигне просочитися через 1-2 години.