Салат з копченою куркою і ананасами – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Салат «Буржуйський» з копченою куркою і ананасами

Хто не пам’ятає знамениті рядки Маяковського про ананаси і рябчиків?! Назва салату явно відсилає до цього вірша, тільки замість рябчиків в салаті копчена курка. Варіацій у салату багато, пропонуємо спробувати найпопулярнішу.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Копчене куряче філе – 160 г;
  • Ананаси консервовані – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста – 70 г;
  • Олія соняшникова – 25 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Сир твердий – 80 г;
  • Майонез – 30 г;
  • Зелень свіжа – 10 г;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Копчене філе курки порізати дрібними шматочками, не знімаючи коричневу шкірку.
  • Зварити в підсоленій воді яйця круто, перекласти остигати в крижану воду. Почистити яйця від шкаралупи і натерти крупно на тертці.
  • Почищену цибулину порізати кубиками середнього розміру. У сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому шматочки цибулі до золотистого виду (головне не перепалити, інакше цибуля стане гірчити).
  • З ананасів злити сік, порізати їх невеликими кубиками, віджати руками і викласти в сито підсохнути.
  • Зелень промити, сир потерти на дрібній тертці.
  • Розмістити на блюді формувальне кільце. Першим шаром покласти шматочки курячого м’яса, присмачити його смаженою цибулею.
  • Цибуля покрити кубиками ананасів. Слідом йде шар тертих яєць.
  • Яйця щедро змастити майонезом, посипати тертим сиром.
  • Частину зелені дрібно порубати і присипати нею салат поверх сиру. Пару гілочок залишити для прикраси салату (художньо розмістити посередині).
  • Акуратно прибрати формувальне кільце і подавати салат на стіл.
  • Приємного апетиту!