Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково

Як зварити смачну розсольник з нирками?

Багато людей не сприймають субпродукти як щось їстівне. І дуже даремно, наприклад, з яловичих нирок можна приготувати чудовий розсольник, яким можна нагодувати голодне сімейство. Дуже смачний і простий бюджетний суп для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Нирки яловичі – 0,5 кг.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Щавель – 100 р.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Крупа перлова – 50 р.
  • Розсіл огірковий – 100 мл
  • Картопля – 4 шт.

Процес приготування:

  • Насамперед, промийте нирки, очистіть їх від плівок і жиру, після чого розріжте кожну нирку на 4 частини. Покладіть яловичі нирки в каструлю і залийте холодною водою, щоб вона повністю покривала. Коли вода в каструлі закипить, злити воду, промити нирки і каструлю під проточною водою, а потім знову наповніть каструлю водою і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь, зніміть піну бульйон і проваріть протягом 1,5 годин.
  • Корінь петрушки очистіть і наріжте невеликими шматочками. Селера наріжте невеликими смужками. Ріпчасту цибулю очистіть, промийте в холодній воді і наріжте на невеликі шматочки. З моркви тонким шаром зніміть шкірку, промийте коренеплід під проточною водою і наріжте брусочками. Картоплю очистіть від шкірки і покладіть в каструлю з водою, щоб він не потемнів. Обсмажте на сковороді з додаванням 2 столових ложок рослинного масла без запаху селеру, цибулю, моркву і петрушку.
  • Картоплю наріжте невеликими шматочками і додайте в бульйон, попередньо вийнявши з нього зварені нирки. Покладіть їх на тарілку, нехай остигають.
  • Солоні огірки наріжте соломкою і додати в бульйон. Туди ж потрібно відправити попередньо промиту і замочену на 2 години в гарячій воді перловку. Додайте також засмажку з овочів і коріння. Розсольник посоліть за вашим смаком. Варіть протягом півгодини.
  • У невеликій каструлі закип’ятіть 100 мл огіркового розсолу і додайте його до решти інгредієнтів супу. Туди ж додайте остиглі і нарізані на невеликі шматочки нирки. Щавель промийте і дрібно наріжте. Покладіть його в каструлю з розсольником за 10-15 хвилин до кінця готування.
  • Готовий розсольник подавайте зі сметаною і свіжою зеленню.
  • Приємного вам апетиту!