Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування розсольнику з перловкою і грибами
Такий розсольник прекрасно підійде як під час посту, так і для людей, які дотримуються здорового харчування або повністю відмовилися від вживання м’яса. Суп виходить густим, наваристим, шалено смачним і неймовірно ароматним. Ніхто не зможе встояти!
Інгредієнти:
Крупа перлова – 1/3 склянки.
Огірки солоні – 2 шт. середнього розміру.
Морква – 1 шт. середнього розміру.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Гриби лісові (сушені) – 0,2 кг.
Розсіл з-під солоних огірків – 0,5 склянки.
Картопля – 3-4 шт.
Перець – 4 горошини.
Сіль – 1-2 щіпки.
Лавровий лист – 3 шт.
Свіжа зелень кропу – невеликий пучок
Процес приготування:
Щоб не мучитися з довгою варінням перлової крупи, підготуйте її заздалегідь. Для цього промийте його в холодній воді 3-5 разів, до прозорості води, а потім замочіть в холодній воді на кілька годин (можна на ніч). За цей час крупа встигне добре розбухнути і зваритися набагато швидше.
Моркву очистіть від шкірки і вимийте під проточною водою. Солоні огірки наріжте невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
Картоплю очистіть від шкірки, промийте. Сушені лісові гриби наріжте невеликими шматочками, а картопля – дрібним кубиком.
Набряклу перловку промийте чистою водою і перекладіть в каструлю. Залийте перловку 2-2,5 літрами води і доведіть до кипіння. Коли вона закипить, зменшіть вогонь і варіть перловку до тих пір, поки крупа не стане м’якою. У каструлю з перловою крупою перекладіть нарізані гриби і картоплю. Також можна додати лавровий лист і горошини перцю. Нехай суп потомитися на повільному кипінні 20-25 хвилин.
Нагрійте сковорідку на сильному вогні, а потім додайте 1-2 столові ложки соняшникової олії без запаху. Покладіть на сковороду нарізану цибулю і обсмажте до прозорості, періодично помішуючи. Коли цибуля стане прозорою, до нього потрібно додати терту моркву. Обсмажте овочі ще протягом 3-5 хвилин. Після цього перекладіть в каструлю нарізані огірки і протушкувати близько 5 хвилин.
Додайте в киплячий грибний бульйон нашу овочеву заправу, сіль, перець і лавровий лист. Поки вариться суп (хвилин 15-20), промийте кріп і трохи просушіть його. Зробити це можна за допомогою друшляка – просто ненадовго покладіть в нього зелень, і вся зайва рідина піде. Кріп дрібно наріжте і посипте їм готовий розсольник. Розлийте суп по тарілках і подавайте до столу.