Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково

Як приготувати дуже смачний суп зі свининою?

Розсольник зі свининою – це, мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів цього супу. Він готується з усіх відомих продуктів, які знайдуться в кожному будинку. Замочивши перловку заздалегідь в холодній воді, ви зможете значно прискорити час приготування цього ароматного і смачного страви. Так давайте ж скоріше приступимо до готування!

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини – 0,5 кг.
  • Крупа перлова – 100 р.
  • Вода – 3 л.
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірковий розсіл – 60 мл
  • Свіжа зелень кропу – за смаком.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Зубчики часнику – 4-5 шт.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Картопля – 4-5 шт.

Процес приготування:

  • М’ясо ретельно промийте під холодною водою, після чого обсушити паперовим рушником. Наріжте свинину гострим ножем на шматочки розміром приблизно 2 на 2 сантиметри. Покладіть нарізане м’ясо в каструлю і залийте 3 літрами води. Ріпчаста цибуля (1 головку) очистіть від лушпиння і цілком покладіть в каструлю з м’ясом. З моркви (1 штука) зніміть шкірку тонким шаром, сполосніть овоч водою і теж відправте в каструлю до м’яса і цибулі. Поставте каструлю на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. Обов’язково зніміть шумівкою всю піну, яка з’являється на поверхні води при закипанні. Після того, як зніміть піну, зменшіть вогонь до середнього, додайте перець горошком бульйон повинен інколи булькати) і варіть протягом 40-50 хвилин.
  • Коли м’ясо буде готове, акуратно дістаньте його шумівкою з каструлі і перекладіть на тарілку. Також вийміть цибулю і моркву – вони вам більше не знадобляться. Візьміть іншу каструлю і процідіть в неї, за допомогою сита, готовий бульйон. Будьте обережні, бульйон дуже гарячий. Покладіть м’ясо назад в бульйон.
  • Картоплю треба почистити за допомогою овочечистки, гарненько промити, а потім кожен бульба розрізати навпіл і половину нарізати невеликими шматочками. Перлову крупу ретельно промийте в холодній воді (поміняйте воду не менше 3 разів), а потім залийте окропом хвилин на 40. Робити це краще заздалегідь, у той момент, коли ще вариться бульйон.
  • Додати перловку і нарізану картоплю в проціджений бульйон. Поставте каструлю на плиту і знову доведіть її вміст до кипіння. Після того, як суп закипить, зменшіть вогонь і варіть близько 30 хвилин.
  • Поки вариться бульйон, приготуйте засмажку. Для цього потрібно подрібнити очищені часник, цибуля та морква: моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте, а часник подрібніть за допомогою преса. Обсмажте всі інгредієнти на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії без запаху. Поки смажаться овочі, наріжте невеликими кубиками солоні огірки і додати до засмажки на сковороді. Обсмажте всі овочі протягом 2-3 хвилин, вимкніть вогонь.
  • У практично готовий розсольник додати засмажку, дрібно нарізану зелень кропу і огірковий розсіл. Гарненько все перемішайте, посоліть і варіть протягом 5-10 хвилин.
  • Приємного вам апетиту!