Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування розсольнику з томатною пастою
Розсольник неспроста вважають споконвічно російською стравою. Наш людина знає толк в поєднанні продуктів таким чином, щоб вийшло смачне, ситне і в той же час неймовірно просте блюдо. Такий суп чудово зігріє і наситить в холодний зимовий день.
Інгредієнти:
Яловичина (м’якоть) – 0,3 кг
Ріпчаста цибуля – 1 шт. середнього розміру
Морква – 1 шт.
Огірки солоні – 2-3 шт.
Вода – 2-2,5 л.
Сметана – 0,1 кг.
Крупа перлова – 1 стакан.
Томатна паста – 55 г
Кухонна сіль – за смаком
Огірковий розсіл – 120 мл
Картопля – 4 шт.
Лавровий Лист – 2 шт.
Мелений чорний перець – на кінчику ножа.
Свіжа зелень – 20 р.
Процес приготування:
Отже, першим ділом промийте перлову крупу. Щоб перловка краще промылась, кілька разів злийте воду і налийте чисту. Також потрібно сполоснути під проточною водою яловичину, після чого її потрібно нарізати шматочками середнього розміру. Перекладіть крупу і м’ясо в каструлю, заливши зверху 2 літрами холодної води. Надішліть каструлю на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. Всю піну, яка почне утворюватися на поверхні, ретельно приберіть. Зменшіть вогонь і проваріть обидва інгредієнта в киплячій воді не менше 40 хвилин. На цьому етапі можна додати лавровий лист.
Поки перловка і м’ясо варяться, саме час приготувати заправку для супу. Для цього потрібно морквину натерти на крупній тертці, очищений цибулю нарізати невеликими кубиками, а солоні огірки натерти на тертці або теж дрібно нарізати, як і цибуля.
На добре розігріту сковорідку налийте 2 столові ложки рослинного масла і додайте підготовлені інгредієнти. Трохи обсмажте овочі, а потім вилийте в сковороду 120 мл огіркового розсолу. Зменшіть вогонь і овочі протушкувати близько 20 хвилин. Коли овочі на сковороді стануть м’якими, додайте до них 5 грам томатної пасти. Перемішайте всі компоненти заправки і залиште на повільному вогні 5 хвилин.
Картоплю очистіть від шкірки і ретельно промийте. Після цього потрібно кожен бульба нарізати шматочками середнього розміру. Додайте в киплячий бульйон подрібнену картоплю і овочеву засмажку. Перемішайте, додайте сіль і спеції. Готуйте при повільному кипінні 20-25 хвилин.
Зелень добре промийте під проточною водою, а потім обсушіть на друшляку. Підсохлу зелень дрібно наріжте і посипте в готовий суп. Ароматний суп розлийте по тарілках, додавши в кожну порцію по столовій ложці свіжої сметани.