Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково

Смачний і наваристий суп, зварений на курячому бульйоні

Спробуйте приготувати цей смачний курячий суп, який зігріє вас холодними зимовими днями. Суп володіє неповторним смаком і ароматом, а готується дуже просто і з таких продуктів, які завжди є під рукою у кожної господині.

Інгредієнти:

  • Курячі ніжки – 1 кг.
  • Морква – 1 шт. великого розміру.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Огірки солоні – 4 шт. середнього розміру.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки.
  • Крупа перлова – ½ склянки.
  • Перець горошком – 6-8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Свіжа зелень кропу – за смаком.

Процес приготування:

  • Курку вимийте під проточною водою, а потім перекладіть в каструлю об’ємом не менше 4 літрів. Залийте куряче м’ясо холодною водою в кількості 3 літрів. Поставте каструлю з куркою на сильний вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Коли на поверхні води почне утворюватися піна, акуратно знімайте її ложкою-шумівкою. Якщо проігнорувати цей факт і не знімати піну, бульйон вийде каламутним, а також це негативно позначиться і на його смак. Після того, як бульйон закипить, потрібно проварити його не менше 40 хвилин на повільному вогні. Кришку потрібно зняти і стежити, щоб бульйон легенько побулькивал.
  • Перлову крупу ретельно промийте в холодній воді. Краще навіть зробити це кілька разів. Потім залийте крупу окропом і дайте постояти хвилин 45-50. За цей час крупа розбухне, розм’якшиться і з неї вийде зайвий крохмаль, який часто надає готовому супу клейкість і каламутність.
  • Поки готується бульйон і відмокає перловка, потрібно підготувати всі інші інгредієнти. Для цього потрібно морквину очистити від шкірки, ретельно промити, а потім натерти на крупній тертці. Приберіть лушпиння з цибулі, сполосніть його водою, а потім наріжте кубиками середнього розміру. Таким же чином вчините з часником, тільки нарізати його потрібно максимально дрібно. Картоплю почистіть, видаліть всі чорні крапки і вимийте під проточною водою. Наріжте кожен бульба шматочками невеликого розміру. Солоні огірки також нарізати невеликим кубиком.
  • Добре розігрійте сковорідку на сильному вогні, після того, як сковорода нагріється, налийте на неї 2 столові ложки соняшникової олії без запаху. Трохи зменшіть вогонь і викладіть на сковорідку нарізану цибулю. Обсмажте його при постійному помішуванні протягом 2-3 хвилин. Потім додайте терту моркву і ретельно перемішайте. Обсмажуйте овочі при постійному помішуванні протягом 3-5 хвилин. Перекладіть засмажку на тарілку.
  • На сковороду, де обсмажувалися цибулю з морквою, перекладіть нарізані огірки і дрібно порубаний часник. Туди ж влийте один ополоник бульйону з каструлі і добре перемішайте.
  • Зменшіть вогонь, прикрийте сковороду кришкою і протушкувати огірки з часником с протягом 5-7 хвилин (можна збільшити час до тих пір, поки не звариться курячий бульйон).
  • З готового бульйону обережно дістаньте курку і перекладіть на тарілку. У курячий бульйон покладіть набряклу перловку, обсмажені моркву і цибулю, шматочки картоплі і протушковані огірки з часником. Також додайте до бульйону сіль, перець і лавровий лист. Коли суп закипить, трохи зменшіть вогонь і дайте всім інгредієнтів добре проваритися. 30 хвилин повинно вистачити.
  • З трохи прохолола курки зніміть шкірку — вона нам більше не знадобиться. М’ясо відокремте від кісток і розберіть на невеликі шматочки руками.
  • Перекладіть м’ясо в слабо киплячий бульйон і проваріть ще близько 5-10 хвилин.
  • Кріп сполосніть і просушіть, після чого наріжте дрібно-дрібно. Посипте готовий розсольник кропом і подавайте до столу.
  • Приємного вам апетиту!