Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт пісного розсольнику без м’яса

Пісна їжа може бути не тільки корисною для душі, але і смачною для тіла. Не вірите? Тоді спробуйте приготувати розсольник за нашим рецептом. Запевняємо вас, що цей суп стане частим гостем на вашому столі під час посту.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт. середнього розміру.
  • Огірки солоні – 4-5 шт.
  • Перловка – ½ склянки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Паста томатна/кетчуп – 1 ст. л.
  • Розсіл від огірків – 110 мл
  • Свіжа зелень петрушки – 1 невеликий пучок.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Гілочки селери – 2 шт.
  • Кардамон на кінчику ножа.
  • Перець лечо – 100 р.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – 2-3 щіпки.
  • Мелений перець – на кінчику ножа

Процес приготування:

  • Щоб прискорити процес приготування пісного розсольнику, радимо вам замочити промиту перловку на ніч в мисці з холодною водою. З ранку добре набряклу перловку промийте і перекладіть в каструлю. Додайте до крупі таку кількість води, щоб на 1 частину крупи доводилося 2-3 частини води. Варіть перлову крупу до повної готовності (близько години).
  • У той час, поки вариться крупа, очистіть овочі і наріжте їх невеликими шматочками або соломкою. Добре розігрійте сковорідку, не забувши додати в неї 2-3 столові ложки олії. Покладіть на дно сковороди подрібнені цибулю, моркву, часник, селера і консервований перець лечо. Через 5-7 хвилин додайте до овочів столову ложку томатної пасти і огірковий розсіл. Ретельно все перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні близько 10 хвилин.
  • У каструлю налийте 2,5-3 літра холодної води і доведіть її до кипіння. Потім додайте в киплячу воду очищену і нарізану дрібними кубиками картоплю, овочеву зажарку і варену перлову крупу. Огірки наріжте тонкою соломкою або шматочками, і також додайте в каструлю до решти інгредієнтів. Зачекайте, поки бульйон знову закипить, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин до готовності картоплі. У процесі приготування спробуйте на сіль і додайте мелений перець і кардамон.
  • Петрушку промийте під проточною водою і обсушіть, відкинувши на друшляк. Після того, як зелень трохи підсохне, додайте її в розсольник. Вимкніть плиту і накрийте каструлю кришкою, нехай розсольник постоїть так близько півгодини.
  • Готовий пісний суп розлийте по тарілках і подавайте до столу. Не забудьте подати разом з розсольником хліб, овочі і свіжу зелень.
  • Приємного вам апетиту!