Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково

Суп з яловичиною, солоними огірками і перловкою

Суп, приготований за цим рецептом, підкорить серце будь-якого чоловіка. Розсольник з яловичиною – це неймовірно смачне, ситне і смачне блюдо. Просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • Яловичина (краще на кості) – 0,5 кг.
  • Перловка – 0,2 кг.
  • Солоні огірки – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Морква – 1-2 шт. середнього розміру.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Чорний перець – 4-6 горошин.
  • Розсіл від солоних огірків – ½ склянки.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо потрібно ретельно промити під проточною водою і розрізати на кілька частин. Після цього покладіть яловичину в каструлю і залийте водою. Коли вода в каструлі закипить, злийте її в раковину. М’ясо і каструлю промийте від піни. Знову залийте м’ясо холодною водою, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. З поверхні бульйону обов’язково знімайте піну, яка буде утворюватися в процесі закипання. Коли вся піна буде прибрана, зменшіть вогонь і варіть яловичину на кістці протягом 2 годин.
  • Перлову крупу промийте в достатній кількості води, а потім залийте окропом. Нехай крупа простоїть у воді ті 2 години, під час яких буде варитися м’ясо. Цього часу буде досить, щоб перловка як слід, пропарилася і розм’якшилася.
  • Солоні огірки наріжте будь-яким зручним для вас способом: соломкою, кільцями, півкільцями або кубиками. Перекладіть огірки на сковорідку і додайте 1-2 ополоника бульйону. Протушкувати шматочки солоних огірків в бульйоні протягом 10 хвилин.
  • Очищені цибулю і моркву потрібно також подрібнити: цибулю нарізати дрібними шматочками, моркву – натерти на крупній тертці.
  • Картоплю очистіть, і добре промийте (не забудьте видалити все «вічка»). Після того, як яловичина провариться в бульйоні протягом 2 годин, додайте в каструлю картоплю, який попередньо потрібно буде нарізати дрібним кубиком. Сюди ж додайте пропарену перловку. Приблизно через 20-30 хвилин (до цього часу перловка повинна бути готова наполовину) покладіть в бульйон тушковані огірки і нарізані цибулю з морквою. Посоліть суп по вашому смаку, додайте перець і лавровий лист. Варіть суп до готовності овочів.
  • Зелень промийте і дрібно наріжте (можна використовувати як петрушку, так і кріп). Розлийте суп по тарілках, приправивши його зеленню і сметаною (за бажанням).
  • Приємного вам апетиту!