Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково
Суп з яловичиною, солоними огірками і перловкою
Суп, приготований за цим рецептом, підкорить серце будь-якого чоловіка. Розсольник з яловичиною – це неймовірно смачне, ситне і смачне блюдо. Просто пальчики оближеш!
Інгредієнти:
Яловичина (краще на кості) – 0,5 кг.
Перловка – 0,2 кг.
Солоні огірки – 3-4 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
Морква – 1-2 шт. середнього розміру.
Лавровий лист – 3 шт.
Картопля – 5 шт.
Чорний перець – 4-6 горошин.
Розсіл від солоних огірків – ½ склянки.
Свіжа зелень – за смаком.
Процес приготування:
М’ясо потрібно ретельно промити під проточною водою і розрізати на кілька частин. Після цього покладіть яловичину в каструлю і залийте водою. Коли вода в каструлі закипить, злийте її в раковину. М’ясо і каструлю промийте від піни. Знову залийте м’ясо холодною водою, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. З поверхні бульйону обов’язково знімайте піну, яка буде утворюватися в процесі закипання. Коли вся піна буде прибрана, зменшіть вогонь і варіть яловичину на кістці протягом 2 годин.
Перлову крупу промийте в достатній кількості води, а потім залийте окропом. Нехай крупа простоїть у воді ті 2 години, під час яких буде варитися м’ясо. Цього часу буде досить, щоб перловка як слід, пропарилася і розм’якшилася.
Солоні огірки наріжте будь-яким зручним для вас способом: соломкою, кільцями, півкільцями або кубиками. Перекладіть огірки на сковорідку і додайте 1-2 ополоника бульйону. Протушкувати шматочки солоних огірків в бульйоні протягом 10 хвилин.
Очищені цибулю і моркву потрібно також подрібнити: цибулю нарізати дрібними шматочками, моркву – натерти на крупній тертці.
Картоплю очистіть, і добре промийте (не забудьте видалити все «вічка»). Після того, як яловичина провариться в бульйоні протягом 2 годин, додайте в каструлю картоплю, який попередньо потрібно буде нарізати дрібним кубиком. Сюди ж додайте пропарену перловку. Приблизно через 20-30 хвилин (до цього часу перловка повинна бути готова наполовину) покладіть в бульйон тушковані огірки і нарізані цибулю з морквою. Посоліть суп по вашому смаку, додайте перець і лавровий лист. Варіть суп до готовності овочів.
Зелень промийте і дрібно наріжте (можна використовувати як петрушку, так і кріп). Розлийте суп по тарілках, приправивши його зеленню і сметаною (за бажанням).