Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Швидкі пиріжки на кефірі з сиром, посмажені на сковороді
І наостанок ще один рецепт солодких пиріжків до чаю. Пропонуємо вам посмажити на сковороді пиріжки з сиром і ваніліном або з апельсиновою цедрою. Змайструвати сирну начинку не становить ніякої праці, як і бездріжджове кефірний тісто, тому приготування цих ароматних кулінарних виробів не займає багато часу.
Інгредієнти:
Кефір або кисле молоко – 1 ст.
Олія – для смаження.
Яєчні жовтки – 2 шт.
Цукор – за смаком для начинки + 1 ст. л. тіста.
Ванільний цукор або ванілін – 1 ч. л.
Оцет 9% (спиртової або яблучний) – 1 ч. л.
Сир – 300 гр.
Борошно – 1,5-2 ст.
Вода – 1 ст.
Сода – 1 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Один яєчний жовток розітремо з сіллю і цукром в мисці або в каструльці.
До яйцю додамо склянку постигла кип’яченої води, разболтаем віночком, поки не отримаємо однорідну рідину.
Розмішуєм в склянці кефіру (кисляку) соду з яблучним або спиртовим оцтом. Дамо масі піти бульбашками.
У воду з яйцем введемо кефір із содою, разболтаем до однорідності.
Просіяне борошно введемо в рідину порційно, кожну порцію будемо добре разбалтывать віночком.
Замісимо трохи липке та м’яке тісто, закриємо його і дамо постояти хвилин 15-20.
Приготуємо начинку. Сир змішаємо з одним жовтком, підсолимо трішки. В дуже сухий сир крім жовтка можна додати і білок.
Додамо до сиру цукор, ванільний цукор (ванілін) за смаком і розітремо в однорідну масу.
Далі розділимо тісто на кількість майбутніх пиріжків, кожен шматочок качалкою, припыленной борошном, розкотимо в коржик.
Коржі начиним сирною начинкою, защиплем краю.
Обсмажимо пиріжки в олії з дух сторін на середньому вогні (спочатку сковороду з олією добре розжарте, потім вогонь зменшіть).
Пиріжки будуть готовими, коли з двох сторін зажарятся до рум’яної, гарної скоринки.
Викладіть готові пиріжки з сиром на паперові рушники, щоб вбрався надлишок олії.
Солодкі сирні пиріжки можна присипати цукровою пудрою і подавати до чаю або до фруктово-ягодному компоту.
Приємного апетиту!
Порада: можна приготувати і несолодке сирну начинку, підсолюємо сир і змішавши його з рубаною петрушкою, кропом або паприкою.