Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Швидкі пиріжки на кефірі з сиром, посмажені на сковороді

І наостанок ще один рецепт солодких пиріжків до чаю. Пропонуємо вам посмажити на сковороді пиріжки з сиром і ваніліном або з апельсиновою цедрою. Змайструвати сирну начинку не становить ніякої праці, як і бездріжджове кефірний тісто, тому приготування цих ароматних кулінарних виробів не займає багато часу.

Інгредієнти:

  • Кефір або кисле молоко – 1 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цукор – за смаком для начинки + 1 ст. л. тіста.
  • Ванільний цукор або ванілін – 1 ч. л.
  • Оцет 9% (спиртової або яблучний) – 1 ч. л.
  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 1,5-2 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Один яєчний жовток розітремо з сіллю і цукром в мисці або в каструльці.
  • До яйцю додамо склянку постигла кип’яченої води, разболтаем віночком, поки не отримаємо однорідну рідину.
  • Розмішуєм в склянці кефіру (кисляку) соду з яблучним або спиртовим оцтом. Дамо масі піти бульбашками.
  • У воду з яйцем введемо кефір із содою, разболтаем до однорідності.
  • Просіяне борошно введемо в рідину порційно, кожну порцію будемо добре разбалтывать віночком.
  • Замісимо трохи липке та м’яке тісто, закриємо його і дамо постояти хвилин 15-20.
  • Приготуємо начинку. Сир змішаємо з одним жовтком, підсолимо трішки. В дуже сухий сир крім жовтка можна додати і білок.
  • Додамо до сиру цукор, ванільний цукор (ванілін) за смаком і розітремо в однорідну масу.
  • Далі розділимо тісто на кількість майбутніх пиріжків, кожен шматочок качалкою, припыленной борошном, розкотимо в коржик.
  • Коржі начиним сирною начинкою, защиплем краю.
  • Обсмажимо пиріжки в олії з дух сторін на середньому вогні (спочатку сковороду з олією добре розжарте, потім вогонь зменшіть).
  • Пиріжки будуть готовими, коли з двох сторін зажарятся до рум’яної, гарної скоринки.
  • Викладіть готові пиріжки з сиром на паперові рушники, щоб вбрався надлишок олії.
  • Солодкі сирні пиріжки можна присипати цукровою пудрою і подавати до чаю або до фруктово-ягодному компоту.
  • Приємного апетиту!

    Порада: можна приготувати і несолодке сирну начинку, підсолюємо сир і змішавши його з рубаною петрушкою, кропом або паприкою.