Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Пиріжки на кефірі без дріжджів, смажені на сковороді
Щоб пиріжки на кефирном тесті без додавання дріжджів вийшли повітряними і смачними, тісто потрібно готувати з кефіру, який вже перестоял в холодильнику свій термін придатності на кілька днів і сильно закис. Жирність у кефіру повинна бути високою, а якщо він знежирений, тоді в тісто можна додати пару ложок кислої сметани. Начиняйте такі пиріжки будь-якою начинкою.
Інгредієнти:
Кефір – 300 мл
Борошно – 450 гр.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 1 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Процес приготування:
Злегка збийте в мисці яйце з сіллю і цукром в глибокій мисці.
Додайте туди кефір і ложку будь-якого рослинного масла, продовжите збивання, користуючись віночком або міксером.
Поступово в миску вводите просіяне пшеничне борошно вищого сорту.
Як тільки маса в мисці трохи загусне, додайте туди соду і продовжуйте розмішувати, додаючи борошно.
Коли вся мука буде введена, викладіть грудку тіста на обробну поверхню столу, присипану борошном. Вимішуйте тісто близько 5-10 хвилин.
Потім розкачайте тісто у великий товстий джгут і розділіть його на невеликі шматки однакового розміру.
Руками або качалкою шматки тіста сформуйте в коржі товщиною не менше 5 мм
По центру кожної коржі викладайте велику ложку з гіркою начинки (тушковану капусту, рубане варене яйце з рисом, джем або повидло тощо).
Ретельно закріпите шви тесту на пиріжках, щоб при смаженні начинка не витікала.
Зайву муку з пиріжків обтрясите, інакше при смаженні вони почнуть підгоряти.
Смажте пиріжки в розігрітій олії з обох сторін, на початку виклавши їх швами вниз.
Готові, рум’яні пиріжки на кефирном тесті без дріжджів смачно їсти гарячими, однак і в охолодженому вигляді вони вам обов’язково сподобаються!