Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Пиріжки на кефірі без дріжджів, смажені на сковороді

Щоб пиріжки на кефирном тесті без додавання дріжджів вийшли повітряними і смачними, тісто потрібно готувати з кефіру, який вже перестоял в холодильнику свій термін придатності на кілька днів і сильно закис. Жирність у кефіру повинна бути високою, а якщо він знежирений, тоді в тісто можна додати пару ложок кислої сметани. Начиняйте такі пиріжки будь-якою начинкою.

Інгредієнти:

  • Кефір – 300 мл
  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Злегка збийте в мисці яйце з сіллю і цукром в глибокій мисці.
  • Додайте туди кефір і ложку будь-якого рослинного масла, продовжите збивання, користуючись віночком або міксером.
  • Поступово в миску вводите просіяне пшеничне борошно вищого сорту.
  • Як тільки маса в мисці трохи загусне, додайте туди соду і продовжуйте розмішувати, додаючи борошно.
  • Коли вся мука буде введена, викладіть грудку тіста на обробну поверхню столу, присипану борошном. Вимішуйте тісто близько 5-10 хвилин.
  • Потім розкачайте тісто у великий товстий джгут і розділіть його на невеликі шматки однакового розміру.
  • Руками або качалкою шматки тіста сформуйте в коржі товщиною не менше 5 мм
  • По центру кожної коржі викладайте велику ложку з гіркою начинки (тушковану капусту, рубане варене яйце з рисом, джем або повидло тощо).
  • Ретельно закріпите шви тесту на пиріжках, щоб при смаженні начинка не витікала.
  • Зайву муку з пиріжків обтрясите, інакше при смаженні вони почнуть підгоряти.
  • Смажте пиріжки в розігрітій олії з обох сторін, на початку виклавши їх швами вниз.
  • Готові, рум’яні пиріжки на кефирном тесті без дріжджів смачно їсти гарячими, однак і в охолодженому вигляді вони вам обов’язково сподобаються!
  • Приємного апетиту!