Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Смачні пиріжки на кефірі з капустою

Спробуйте приготувати пиріжки з капустою, обсмажені на сковороді до гарної хрусткої скоринки. Готуються вони на швидкому бездрожжевом кефирном тесті. При наявності вправності і деякого кулінарного досвіду навіть у початківців хазяєчок це блюдо не забирає багато сил, зате захоплення членів сім’ї від запаморочливого смаку триватимуть довго. І вам доведеться готувати їх знову і знову!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно – 300-350 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л. без верху.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 300-400 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л. і для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Мелений коріандр – за смаком.
  • Мелений сушений базилік – за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно зробити пиріжкову начинку. Для цього доведеться дрібно нашаткувати капусту, бажано, молоду – вона готується дуже швидко.
  • Далі потрібно натерти на крупній тертці моркву і нарізати кубиками ріпчасту цибулю. (До речі, морква в начинку можна і не додавати, якщо ви її не любите).
  • В невеликій кількості рослинного масла обсмажте моркву з цибулею, помішуючи. В кінці смаження овочі підсоліть і приправте перцем.
  • Капусту краще обсмажити окремо, у великій сковороді, підсолюємо за смаком. Щоб капуста не пригоріла, її потрібно весь час помішувати. Капуста буде готова, коли її кількість зменшитися приблизно вдвічі.
  • До готової капусти додайте обсмажені цибулю і моркву, перемішайте, тушкуйте все разом кілька хвилин, якщо потрібно, додайте сіль і різні спеції за смаком.
  • Начинку викладіть у велику миску і дайте їй охолонути.
  • Далі приготуйте кефірний тісто. У мисці змішайте кефір з яйцем, цукром і сіллю.
  • Далі додайте соду, гарненько вимісіть суміш міксером на малих обертах або віночком. Суміш повинна піти пузирями і постояти 3-5 хвилин.
  • Далі додайте в кефірну суміш олію і починайте вводити просіяне борошно невеликими порціями, весь час добре вимішуючи, щоб не виникли грудочки.
  • Змастіть руки рослинним маслом, так як тісто вийде м’яким, як дріжджове. Добре вымесив тісто, прикрийте його рушником і дайте постояти близько 20 хвилин і розбухнути.
  • Коли тісто збільшиться і стане більш повітряним, розділіть його на декілька частин. Якщо потрібно, змастіть руки маслом або припылите борошном робочу поверхню столу.
  • Тісто розділіть на однакові шматочки по кількості пиріжків.
  • Кожен шматочок розкачати в корж товщиною 0,5 см, в центр викладіть потрібну кількість остигнула начинку.
  • Защепніть краю пиріжків ретельно.
  • Обсмажуйте пиріжки на добре розігрітій рослинній олії, викладаючи швом вниз. Стежте, щоб вогонь був невеликим, інакше пирожники згорять, а всередині залишаться сирими. Смажити їх можна під кришкою.
  • Їжте смажені пиріжки з капустою на кефірі гарячими, запиваючи чаєм.
  • Приємного апетиту!