Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Смачні пиріжки на кефірі з капустою
Спробуйте приготувати пиріжки з капустою, обсмажені на сковороді до гарної хрусткої скоринки. Готуються вони на швидкому бездрожжевом кефирном тесті. При наявності вправності і деякого кулінарного досвіду навіть у початківців хазяєчок це блюдо не забирає багато сил, зате захоплення членів сім’ї від запаморочливого смаку триватимуть довго. І вам доведеться готувати їх знову і знову!
Інгредієнти:
Для тіста:
Кефір – 200 мл
Борошно – 300-350 гр.
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – 0,5 ч. л.
Цукор – 1 ст. л.
Сода – 1 ч. л. без верху.
Масло рослинне – 1 ст. л.
Для начинки:
Капуста білокачанна – 300-400 гр.
Морква – 1-2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
Масло рослинне – 2-3 ст. л. і для смаження.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Мелений коріандр – за смаком.
Мелений сушений базилік – за смаком.
Процес приготування:
Спочатку потрібно зробити пиріжкову начинку. Для цього доведеться дрібно нашаткувати капусту, бажано, молоду – вона готується дуже швидко.
Далі потрібно натерти на крупній тертці моркву і нарізати кубиками ріпчасту цибулю. (До речі, морква в начинку можна і не додавати, якщо ви її не любите).
В невеликій кількості рослинного масла обсмажте моркву з цибулею, помішуючи. В кінці смаження овочі підсоліть і приправте перцем.
Капусту краще обсмажити окремо, у великій сковороді, підсолюємо за смаком. Щоб капуста не пригоріла, її потрібно весь час помішувати. Капуста буде готова, коли її кількість зменшитися приблизно вдвічі.
До готової капусти додайте обсмажені цибулю і моркву, перемішайте, тушкуйте все разом кілька хвилин, якщо потрібно, додайте сіль і різні спеції за смаком.
Начинку викладіть у велику миску і дайте їй охолонути.
Далі приготуйте кефірний тісто. У мисці змішайте кефір з яйцем, цукром і сіллю.
Далі додайте соду, гарненько вимісіть суміш міксером на малих обертах або віночком. Суміш повинна піти пузирями і постояти 3-5 хвилин.
Далі додайте в кефірну суміш олію і починайте вводити просіяне борошно невеликими порціями, весь час добре вимішуючи, щоб не виникли грудочки.
Змастіть руки рослинним маслом, так як тісто вийде м’яким, як дріжджове. Добре вымесив тісто, прикрийте його рушником і дайте постояти близько 20 хвилин і розбухнути.
Коли тісто збільшиться і стане більш повітряним, розділіть його на декілька частин. Якщо потрібно, змастіть руки маслом або припылите борошном робочу поверхню столу.
Тісто розділіть на однакові шматочки по кількості пиріжків.
Кожен шматочок розкачати в корж товщиною 0,5 см, в центр викладіть потрібну кількість остигнула начинку.
Защепніть краю пиріжків ретельно.
Обсмажуйте пиріжки на добре розігрітій рослинній олії, викладаючи швом вниз. Стежте, щоб вогонь був невеликим, інакше пирожники згорять, а всередині залишаться сирими. Смажити їх можна під кришкою.
Їжте смажені пиріжки з капустою на кефірі гарячими, запиваючи чаєм.