Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Пиріжки з картоплею, приготовані на сковороді

Смажені пиріжки на кефірі з картоплею – це дуже смачне і ситне борошняний виріб. Так, їх ніяк не назвеш корисними, але коли хочеться смачно і швидко перекусити домашньою їжею, пиріжкам немає рівних! Тим більше, що два-три пиріжки з картоплею, смажені на сковороді, цілком здатні замінити повноцінний прийом їжі. Їх дуже зручно брати в дорогу, на пікнік або на роботу, а їсти можна і холодними.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл
  • Мука в/с – 300 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 0,5-0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Смажені свинячі шкварки – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Червоний мелений перець – за смаком.
  • Спеції для картоплі – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Картоплю, очищену від шкірки, відварити до готовності в підсоленій воді. Як варіант – зваріть картоплю в мундирах, з ним пиріжки будуть мати дещо інший смак.
  • Обсмажте цибулю, нарізану кубиками, на розігрітому рослинному маслі. Готовий лук повинен мати красивий золотистий колір.
  • Поки відварюється картопля, приготуйте тісто. В теплий кефір, додайте соду, перемішайте, щоб з’явилися міхури і залиште на 3-5 хвилин.
  • Потім сіль і цукор, додайте кефір, розмішайте.
  • Порціями вводите туди пшеничне вищого сорту просіяне борошно.
  • Вимішуйте тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Однак тісто має залишитися в міру м’яким, інакше пиріжки не вийдуть.
  • Миску з тістом накрийте і залиште на столі на півгодини, щоб воно підійшло.
  • Коли картопля отварится, оцедите його від води і потовчіть в пюре (очистіть від шкірки і теж потовчіть в пюре картопля в мундирах, якщо готуєте пиріжки з ним).
  • Додайте до пюре обсмажену цибулю, сіль і спеції за смаком, ще раз вимісити. Як варіант, в начинку можна додати і дрібні, выжаренные свинячі шкварки. Дайте начинці охолонути.
  • Коли тісто підійде, обімніть його руками і розділіть на кілька частин, розкачайте в ковбаски.
  • Ковбаски розділіть на порційні шматочки.
  • З шматочків руками або качалкою сформуйте коржі (товщина – 0,5 см). Працюйте на припыленной борошном обробній дошці або на кухонному столі.
  • На коржі викладіть начинку, потім добре защепніть краю пиріжків.
  • Смажте котлети на сковороді з двох сторін в розігрітій олії на середньому вогні. Коли з обох сторін пиріжки стануть золотисто-коричневими, вони будуть готові.
  • Приємного апетиту!