Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Пиріжки з картоплею, приготовані на сковороді
Смажені пиріжки на кефірі з картоплею – це дуже смачне і ситне борошняний виріб. Так, їх ніяк не назвеш корисними, але коли хочеться смачно і швидко перекусити домашньою їжею, пиріжкам немає рівних! Тим більше, що два-три пиріжки з картоплею, смажені на сковороді, цілком здатні замінити повноцінний прийом їжі. Їх дуже зручно брати в дорогу, на пікнік або на роботу, а їсти можна і холодними.
Інгредієнти:
Для тіста:
Кефір – 200 мл
Мука в/с – 300 гр.
Сіль – 1 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Цукор – 1 ч. л.
Для начинки:
Картопля – 0,5-0,7 кг.
Цибуля ріпчаста – 250 гр.
Смажені свинячі шкварки – за смаком.
Чорний мелений перець – за смаком.
Червоний мелений перець – за смаком.
Спеції для картоплі – за смаком.
Олія – для смаження.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Картоплю, очищену від шкірки, відварити до готовності в підсоленій воді. Як варіант – зваріть картоплю в мундирах, з ним пиріжки будуть мати дещо інший смак.
Обсмажте цибулю, нарізану кубиками, на розігрітому рослинному маслі. Готовий лук повинен мати красивий золотистий колір.
Поки відварюється картопля, приготуйте тісто. В теплий кефір, додайте соду, перемішайте, щоб з’явилися міхури і залиште на 3-5 хвилин.
Потім сіль і цукор, додайте кефір, розмішайте.
Порціями вводите туди пшеничне вищого сорту просіяне борошно.
Вимішуйте тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Однак тісто має залишитися в міру м’яким, інакше пиріжки не вийдуть.
Миску з тістом накрийте і залиште на столі на півгодини, щоб воно підійшло.
Коли картопля отварится, оцедите його від води і потовчіть в пюре (очистіть від шкірки і теж потовчіть в пюре картопля в мундирах, якщо готуєте пиріжки з ним).
Додайте до пюре обсмажену цибулю, сіль і спеції за смаком, ще раз вимісити. Як варіант, в начинку можна додати і дрібні, выжаренные свинячі шкварки. Дайте начинці охолонути.
Коли тісто підійде, обімніть його руками і розділіть на кілька частин, розкачайте в ковбаски.
Ковбаски розділіть на порційні шматочки.
З шматочків руками або качалкою сформуйте коржі (товщина – 0,5 см). Працюйте на припыленной борошном обробній дошці або на кухонному столі.
На коржі викладіть начинку, потім добре защепніть краю пиріжків.
Смажте котлети на сковороді з двох сторін в розігрітій олії на середньому вогні. Коли з обох сторін пиріжки стануть золотисто-коричневими, вони будуть готові.