Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Дріжджові пиріжки на кефірі

Це рецепт смажених на сковороді дріжджових пиріжків з начинкою з відварених яєць і рубаних пір’я зеленої цибулі. Незважаючи на невигадливість начинки, готові вироби виходять просто дивовижними, повітряними і апетитно пористими. А все тому, що завдяки дріжджам кефірний відмінно підходить.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Мука в/с – 400 гр.
  • Кефір – 150-200 мл.
  • Дріжджі сухі – 1-1,5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 100 мл

Для начинки:

  • Яйце варене – 4 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

  • Вилийте кефір з холодильника в миску, додайте масло рослинне, цукор, підсолити. На невеликому вогні нагрійте суміш до теплого стану, постійно помішуючи, щоб кефір не згорнувся.
  • У масу додайте свіжі сухі дріжджі. Слідкуйте за їх терміном придатності і цілісністю упаковки: старі та пошкоджені дріжджі не зійдуть.
  • Потім замісіть тісто лопаткою, вводячи борошно порційно. Мука повинна бути просіяти, щоб пиріжки вийшли більш пишними.
  • Накрийте рушником добре замішане тісто і поставте його в тепле місце підрости.
  • Щоб приготувати начинку для пиріжків, яйця відваріть круто, очистіть, дрібно нарубаєте.
  • Зелений свіжий лук подрібніть, перемішайте з яйцями.
  • Начинку приправте перцем, сіллю і іншими спеціями за вашим смаком. Як варіант начинки: додайте до яєць і цибулі трохи відвареного розсипчастого рису, буде смачно.
  • Коли тісто настоїться і підійде, обімніть його і розділіть на кілька частин.
  • Кожну частину скачайте в ковбаску, а ковбаски розділіть на порційні шматочки по кількості пиріжків.
  • Розкачайте шматочки в товстенькі коржі (не менше 5 мм завтовшки).
  • У центр коржів викладайте начинку – одну столову ложку з гіркою або дві ложки, а потім защипывайте пиріжки дуже ретельно.
  • Готові пиріжки обсмажуйте в олії на добре розігрітій сковороді на середньому вогні.
  • Викладайте пиріжки швом вниз і смажте з двох сторін до красивої рум’яності. Можна смажити пиріжки, прикривши сковороду кришкою.
  • Їжте пиріжки з яйцем і цибулею гарячими.
  • Приємного апетиту!