Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Дріжджові пиріжки на кефірі
Це рецепт смажених на сковороді дріжджових пиріжків з начинкою з відварених яєць і рубаних пір’я зеленої цибулі. Незважаючи на невигадливість начинки, готові вироби виходять просто дивовижними, повітряними і апетитно пористими. А все тому, що завдяки дріжджам кефірний відмінно підходить.
Інгредієнти:
Для тіста:
Мука в/с – 400 гр.
Кефір – 150-200 мл.
Дріжджі сухі – 1-1,5 ч. л.
Яйце – 2 шт.
Цукор – 1 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Рослинне масло – 100 мл
Для начинки:
Яйце варене – 4 шт.
Цибуля зелена – за смаком.
Вода – 50 мл
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Вилийте кефір з холодильника в миску, додайте масло рослинне, цукор, підсолити. На невеликому вогні нагрійте суміш до теплого стану, постійно помішуючи, щоб кефір не згорнувся.
У масу додайте свіжі сухі дріжджі. Слідкуйте за їх терміном придатності і цілісністю упаковки: старі та пошкоджені дріжджі не зійдуть.
Потім замісіть тісто лопаткою, вводячи борошно порційно. Мука повинна бути просіяти, щоб пиріжки вийшли більш пишними.
Накрийте рушником добре замішане тісто і поставте його в тепле місце підрости.
Щоб приготувати начинку для пиріжків, яйця відваріть круто, очистіть, дрібно нарубаєте.
Зелений свіжий лук подрібніть, перемішайте з яйцями.
Начинку приправте перцем, сіллю і іншими спеціями за вашим смаком. Як варіант начинки: додайте до яєць і цибулі трохи відвареного розсипчастого рису, буде смачно.
Коли тісто настоїться і підійде, обімніть його і розділіть на кілька частин.
Кожну частину скачайте в ковбаску, а ковбаски розділіть на порційні шматочки по кількості пиріжків.
Розкачайте шматочки в товстенькі коржі (не менше 5 мм завтовшки).
У центр коржів викладайте начинку – одну столову ложку з гіркою або дві ложки, а потім защипывайте пиріжки дуже ретельно.
Готові пиріжки обсмажуйте в олії на добре розігрітій сковороді на середньому вогні.
Викладайте пиріжки швом вниз і смажте з двох сторін до красивої рум’яності. Можна смажити пиріжки, прикривши сковороду кришкою.