Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Смажені пиріжки на кефірі з повидлом
Смажені пиріжки з повидлом на кефірі і соді – чудовий спогад про дитинство, такі раніше часто продавали в шкільних їдальнях. Особисто я найбільше люблю смажені пиріжки з густим, ароматним повидлом із синьої сливи. Але і з грушевим або яблучним вони виходять не менш чудовими, особливо, якщо будуть приготовані на власній кухні!
Інгредієнти:
Кефір – 250 мл
Яйце куряче – 1 шт.
Борошно – скільки буде потрібно.
Джем, повидло для начинки – скільки буде потрібно.
Олія – для фритюру.
Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для початку можна використовувати віночок або міксер. Збиваємо швидко яйце з сіллю, всипаємо цукор, розмішуємо і додаємо кефір, знову гарненько розмішуємо.
В отриману рідку основу насипати соду і збиваємо ще хвилинку.
Просіяне борошно додаємо порційно і вимішуємо пиріжкове тісто, не рідкий і не дуже туге.
Залишимо тісто на 15-25 хвилин, прикривши рушником, щоб добре разбухло і стало більш повітряним і еластичним.
Далі обомнем тісто розділимо на порційні, однакові кульки.
З кожної кульки зліпимо коржі (не більше 0,5 см завтовшки), покладемо всередину густе повидло і добре защиплем краю, щоб воно не витекло під час смаження. Розгортайте тісто на коржі качалкою, присипаної борошном, або розминайте коржі руками.
Смажте вироби з тіста з повидлом на розігрітій сковороді з двох сторін до готовності, поки вони не подзолотятся. Вогонь – помірний. Під час обжарювання сковороду можна накривати кришкою.