Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Смажені пиріжки на кефірі з повидлом

Смажені пиріжки з повидлом на кефірі і соді – чудовий спогад про дитинство, такі раніше часто продавали в шкільних їдальнях. Особисто я найбільше люблю смажені пиріжки з густим, ароматним повидлом із синьої сливи. Але і з грушевим або яблучним вони виходять не менш чудовими, особливо, якщо будуть приготовані на власній кухні!

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – скільки буде потрібно.
  • Джем, повидло для начинки – скільки буде потрібно.
  • Олія – для фритюру.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Для початку можна використовувати віночок або міксер. Збиваємо швидко яйце з сіллю, всипаємо цукор, розмішуємо і додаємо кефір, знову гарненько розмішуємо.
  • В отриману рідку основу насипати соду і збиваємо ще хвилинку.
  • Просіяне борошно додаємо порційно і вимішуємо пиріжкове тісто, не рідкий і не дуже туге.
  • Залишимо тісто на 15-25 хвилин, прикривши рушником, щоб добре разбухло і стало більш повітряним і еластичним.
  • Далі обомнем тісто розділимо на порційні, однакові кульки.
  • З кожної кульки зліпимо коржі (не більше 0,5 см завтовшки), покладемо всередину густе повидло і добре защиплем краю, щоб воно не витекло під час смаження. Розгортайте тісто на коржі качалкою, присипаної борошном, або розминайте коржі руками.
  • Смажте вироби з тіста з повидлом на розігрітій сковороді з двох сторін до готовності, поки вони не подзолотятся. Вогонь – помірний. Під час обжарювання сковороду можна накривати кришкою.
  • Приємного апетиту!