Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт пиріжків на кефірі з яблуками

Пиріжки на кефірі з яблуками – це відмінний варіант борошняних виробів, коли хочеться швидкої і не клопіткою випічки. Тим більше, що свіжі яблука – одна з найдешевших і дуже смачних начинок для смажених пиріжків; додають їх як в дріжджові, так і в бездріжджові борошняні вироби. Готуючи ці пиріжки, дотримуйтеся рецепта, проте пам’ятайте, що борошна може знадобитися трохи більше або менше, щоб у підсумку вийшло м’яке і пластичне тісто.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3-4 шт.
  • Борошно – 300-350 гр.
  • Кефір – 120-130 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця – за смаком.
  • Цукор – 50-70 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л. без гірки.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Рослинна олія – 1 ст. л. + для смаження.

Процес приготування:

  • Підігрійте кефір до кімнатної температури на плиті, розмішуючи, щоб він не перетворився в грудочки.
  • Додати у кефір соду і добре розмішайте, дайте постояти 5 хвилин, щоб з’явилися бульбашки.
  • Далі додайте кефір, сіль, цукор, рослинне масло і добре розмішайте.
  • У масу вбийте яйце і вимішайте до однорідності віночком або міксером.
  • У тісто частинами введіть просіяне борошно, розмішуючи кожну порцію щоб уникнути грудок.
  • Замішавши пластичне тісто, выместите його 5 хвилин і залиште в мисці, прикривши рушником на чверть години. Тісто обов’язково повинно постояти, щоб стати більш пухким і м’яким.
  • Приготуйте начинку з яблук. Для цього яблука вимийте, очистіть від шкірки і твердої серцевини, наріжте дрібними кубиками і присипте цукром і корицею, добре розмішайте.
  • Коли тісто постоїть, розділіть його на порції по кількості майбутніх пиріжків.
  • Качалкою розкачайте шматочки тіста в коржі, кожен коржик начиніть шматочками яблук.
  • Пиріжки добре защепніть, щоб начинка не витекла, і обсмажте з двох сторін в розігрітому рослинному рафінованому маслі без запаху.
  • Пиріжки будуть готові, коли покриються рум’яною скоринкою. Для рівномірного обсмажування сковороду можна прикривати кришкою.
  • Готові пиріжки на кефірі з яблуками можна присипати цукровою пудрою і подавати до чаю або кави.
  • Приємного апетиту!