Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт пиріжків на кефірі з яблуками
Пиріжки на кефірі з яблуками – це відмінний варіант борошняних виробів, коли хочеться швидкої і не клопіткою випічки. Тим більше, що свіжі яблука – одна з найдешевших і дуже смачних начинок для смажених пиріжків; додають їх як в дріжджові, так і в бездріжджові борошняні вироби. Готуючи ці пиріжки, дотримуйтеся рецепта, проте пам’ятайте, що борошна може знадобитися трохи більше або менше, щоб у підсумку вийшло м’яке і пластичне тісто.
Інгредієнти:
Яблука – 3-4 шт.
Борошно – 300-350 гр.
Кефір – 120-130 мл
Яйце – 1 шт.
Кориця – за смаком.
Цукор – 50-70 гр.
Сіль – 0,5 ч. л.
Сода – 1 ч. л. без гірки.
Вершкове масло – 30 гр.
Рослинна олія – 1 ст. л. + для смаження.
Процес приготування:
Підігрійте кефір до кімнатної температури на плиті, розмішуючи, щоб він не перетворився в грудочки.
Додати у кефір соду і добре розмішайте, дайте постояти 5 хвилин, щоб з’явилися бульбашки.
Далі додайте кефір, сіль, цукор, рослинне масло і добре розмішайте.
У масу вбийте яйце і вимішайте до однорідності віночком або міксером.
У тісто частинами введіть просіяне борошно, розмішуючи кожну порцію щоб уникнути грудок.
Замішавши пластичне тісто, выместите його 5 хвилин і залиште в мисці, прикривши рушником на чверть години. Тісто обов’язково повинно постояти, щоб стати більш пухким і м’яким.
Приготуйте начинку з яблук. Для цього яблука вимийте, очистіть від шкірки і твердої серцевини, наріжте дрібними кубиками і присипте цукром і корицею, добре розмішайте.
Коли тісто постоїть, розділіть його на порції по кількості майбутніх пиріжків.
Качалкою розкачайте шматочки тіста в коржі, кожен коржик начиніть шматочками яблук.
Пиріжки добре защепніть, щоб начинка не витекла, і обсмажте з двох сторін в розігрітому рослинному рафінованому маслі без запаху.
Пиріжки будуть готові, коли покриються рум’яною скоринкою. Для рівномірного обсмажування сковороду можна прикривати кришкою.
Готові пиріжки на кефірі з яблуками можна присипати цукровою пудрою і подавати до чаю або кави.