Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото

Печінковий торт з яловичої печінки з молоком

Чудовий варіант ніжною, корисної дуже смачної закуски для будь-якого торжества. Процес приготування досить клопіткий, але результат того вартий. Ваші гості будуть в захваті, а подруги напевно попросять рецепт.

Інгредієнти:

  • Яловича печінка – 0,5 кг
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кухонна сіль – 1 щіпка
  • Перець мелений – на кінчику ножа
  • Сметана – 350 г
  • Соняшникова олія – 0,1 л
  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • Кріп – 0,5 пучка
  • Молоко – 120 мл

Процес приготування:

  • Печінку гарненько промийте в холодній воді (буде дуже добре, якщо у вас вийде замочити її у воді на годинку-півтори), розріжте на невеликі шматочки і очистіть від плівок. Тепер треба перетворити яловичу печінку в пюре. Для цього пропустіть її через м’ясорубку.
  • До подрібненої печінки додайте 120 мілілітрів молока, а потім збийте 2 яйця. Додайте сіль і мелений перець, а потім ретельно перемішайте.
  • Щоб печінковий тісто набуло більш густу консистенцію, додайте в нього 2-3 столові ложки просіяного борошна. Акуратно вмішайте борошно в тісто.
  • Сковороду, на якій ви будете смажити печінкові оладки для торта, потрібно як слід розжарити. Налийте на гарячу сковороду трохи соняшникової олії без запаху, а потім вилийте туди ж 1 ополоник печінкового тесту. Обсмажуйте млинці на середньому вогні з кожного боку приблизно по 3 хвилини.
  • Моркву і цибулю очистіть, промийте під проточною водою, а потім цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі до готовності в достатній кількості вершкового масла.
  • Кріп промити, трохи обсушити, відкинувши на друшляк, а потім дрібно наріжте. Зубчики часнику очистіть і пропустіть через прес. У невеликій мисці з’єднайте 350 грам сметани, часник і зелень. Перемішайте, щоб компоненти рівномірно розподілені в масі.
  • Починайте збирати торт: покладіть перший печінковий млинець, зверху шар засмажки, а потім сітка з сметанного соусу. Потім знову корж, зажарка, соус. І так продовжуйте до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти.
  • Поставте торт в холодильник на 4-6 годин (а краще – на ніч). За цей час він встигне достатньо добре просочитися. За 10-15 хвилин до подачі на стіл прикрасьте торт за вашим смаком.
  • Приємного апетиту вам і вашим гостям.