Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото
Ніжний печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною
Ще один чудовий варіант приготування смачної святкової закуски з незвичайною сметанною прошарку. Завдяки ніжному крему, смак торта з яловичої печінки просто неймовірний.
Інгредієнти:
Сметана – 250-300 г
Печінка (яловича) – 0,7-0,8 кг
Яйця курячі – 5 шт.
Сіль – кілька щіпок
Зубчики часнику – 5-6 шт.
Олія соняшникова рафінована – 1-2 ст. л.
Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
Борошно пшеничне – 2 ст. л.
Мелений перець – на кінчику ножа
Ріпчаста цибуля – 3 шт.
Процес приготування:
Приступаємо до приготування цього чудового тортика. Першим ділом потрібно ріпчаста цибуля очистити від луски, промити і розрізати на 4 частини. Потім очистити 3 зубчики часнику і перетворити обидва інгредієнта в часниково-цибульне пюре. Можна зробити це з допомогою м’ясорубки, блендера або звичайною терки (правда, це найбільш времязатратный варіант).
Тепер підійшла черга печінки. Щоб торт вийшов ніжним, потрібно попередньо витримати печінка в молоці (але можна і у воді) протягом 2 годин. Після цього ретельно промийте печінку під проточною водою, зніміть всі плівки і наріжте на не дуже великі шматки (такі, щоб вони могли пройти в м’ясорубку). З печінкою чинимо так само, як з часником і цибулею: пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Змішайте печінковий пюре і пюре з цибулі і часнику. Туди ж вбийте два курячих яйця. Присолите і поперчіть отриману суміш, а потім добре перемішайте всі інгредієнти.
Борошно картопляний крохмаль просійте з допомогою сита і поступово додайте до печінковому тесту. Під час додавання борошна, постійно помішуйте тісто вінчиком для збивання.
Щоб печінковий тісто не прилипало до сковороді її мало змастити маслом, потрібно сковороду як слід розжарити і тільки потім додавати на неї масло і починати пекти. Добре нагревшуюся сковорідку промажте невеликою кількістю рослинного масла і налийте один ополоник тесту. При необхідності прокрутіть сковороду таким чином, щоб тісто рівномірно розподілилося по всьому дну сковороди. Один печінковий корж випікається приблизно протягом 5 хвилин.
3 яйця відваріть в окропі протягом 10 хвилин, у вас повинні вийти яйця круто. Коли яйця зваряться, опустіть їх хвилин на 10 в холодну воду – так буде легше очищати шкаралупу. З очищених яєць вийміть жовтки і розімніть їх виделкою. Потім додайте сметану і 3 дрібно нарізаних зубчиків часнику. Посоліть крем і добре перемішайте до придбання ним однорідної консистенції.
Пора приступати до складання торта. На велику тарілку покладіть перший печінковий корж і промажте його сметанним кремом (для зручності крем можна покласти в целофановий пакет зі зрізаним куточком або в кондитерський шприц), зверху накрийте наступним коржем. Продовжуйте чергувати коржі з кремом до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верх торта можна прикрасити по своєму смаку, наприклад, промазавши кремом і прикрасивши дрібно нарубаною зеленню кропу.