Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото

Ніжний печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною

Ще один чудовий варіант приготування смачної святкової закуски з незвичайною сметанною прошарку. Завдяки ніжному крему, смак торта з яловичої печінки просто неймовірний.

Інгредієнти:

  • Сметана – 250-300 г
  • Печінка (яловича) – 0,7-0,8 кг
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль – кілька щіпок
  • Зубчики часнику – 5-6 шт.
  • Олія соняшникова рафінована – 1-2 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Мелений перець – на кінчику ножа
  • Ріпчаста цибуля – 3 шт.

Процес приготування:

  • Приступаємо до приготування цього чудового тортика. Першим ділом потрібно ріпчаста цибуля очистити від луски, промити і розрізати на 4 частини. Потім очистити 3 зубчики часнику і перетворити обидва інгредієнта в часниково-цибульне пюре. Можна зробити це з допомогою м’ясорубки, блендера або звичайною терки (правда, це найбільш времязатратный варіант).
  • Тепер підійшла черга печінки. Щоб торт вийшов ніжним, потрібно попередньо витримати печінка в молоці (але можна і у воді) протягом 2 годин. Після цього ретельно промийте печінку під проточною водою, зніміть всі плівки і наріжте на не дуже великі шматки (такі, щоб вони могли пройти в м’ясорубку). З печінкою чинимо так само, як з часником і цибулею: пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Змішайте печінковий пюре і пюре з цибулі і часнику. Туди ж вбийте два курячих яйця. Присолите і поперчіть отриману суміш, а потім добре перемішайте всі інгредієнти.
  • Борошно картопляний крохмаль просійте з допомогою сита і поступово додайте до печінковому тесту. Під час додавання борошна, постійно помішуйте тісто вінчиком для збивання.
  • Щоб печінковий тісто не прилипало до сковороді її мало змастити маслом, потрібно сковороду як слід розжарити і тільки потім додавати на неї масло і починати пекти. Добре нагревшуюся сковорідку промажте невеликою кількістю рослинного масла і налийте один ополоник тесту. При необхідності прокрутіть сковороду таким чином, щоб тісто рівномірно розподілилося по всьому дну сковороди. Один печінковий корж випікається приблизно протягом 5 хвилин.
  • 3 яйця відваріть в окропі протягом 10 хвилин, у вас повинні вийти яйця круто. Коли яйця зваряться, опустіть їх хвилин на 10 в холодну воду – так буде легше очищати шкаралупу. З очищених яєць вийміть жовтки і розімніть їх виделкою. Потім додайте сметану і 3 дрібно нарізаних зубчиків часнику. Посоліть крем і добре перемішайте до придбання ним однорідної консистенції.
  • Пора приступати до складання торта. На велику тарілку покладіть перший печінковий корж і промажте його сметанним кремом (для зручності крем можна покласти в целофановий пакет зі зрізаним куточком або в кондитерський шприц), зверху накрийте наступним коржем. Продовжуйте чергувати коржі з кремом до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верх торта можна прикрасити по своєму смаку, наприклад, промазавши кремом і прикрасивши дрібно нарубаною зеленню кропу.
  • Приємного апетиту вам і вашим гостям.