Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото

Простий і смачний рецепт печінкового торта з манкою

Цей чудовий закусочний тортик можна вважати дієтичним, тому що він випікається в духовці, а не смажиться на сковороді. Крім того, у ньому не використовується майонез, тому можна не хвилюватися, що тортик вийде висококалорійним.

Інгредієнти:

  • Яловича печінка – 0,5 кг
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кухонна сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Насамперед нам потрібно приготувати пюре з печінки. Але спочатку замочіть яловичу печінку в молоці (можна у воді) години на 1,5. Завдяки вымачиванию в молоці, печінка стане м’якою і ніжною. Після цього її треба промити і пропустити через м’ясорубку. Якщо не дуже хочеться возитися з м’ясорубкою, можна подрібнити печінку за допомогою блендера.
  • У миску з перекрученої яловичої печінкою розбийте 2 яйця, додайте 3 столові ложки сметани і ретельно перемішайте.
  • Тепер саме час отриману масу посолити (якщо любите, то і поперчити), всипати 3 столові ложки манної крупи і ще раз добре перемішати, поки всі інгредієнти не перетворяться в однорідну масу. Дайте тісту для майбутнього печінкового торта трохи постояти, щоб манна крупа встигла набрякнути. 20-25 хвилин буде достатньо.
  • Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім промийте від залишків землі під холодною водою і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте на невеликі шматочки.
  • Добре розігрійте сковорідку, налийте в неї трохи рослинного масла, а потім покладіть на гарячу сковорідку подрібнені моркву і цибулю. Готуйте овочі на середньому вогні при постійному помішуванні до повної готовності (хвилин 10-15).
  • Печериці промийте, трохи обсушити паперовим рушником, а потім наріжте тонкими скибочками. Обсмажте на тій же сковороді, де смажилися цибулю і моркву.
  • Пора ставити духовку розігріватися до 190ºС. До того моменту, коли ви почнете збирати торт, вона повинна бути повністю нагріта.
  • У круглу форму вилийте 1/3 частина печінкового тесту (краще використовувати форму з роз’ємними бортиками, тоді її потрібно застелити папером для випічки, щоб було зручно діставати готовий торт). Поверх тіста викладіть всі обсмажені гриби. Залийте другою частиною печінкового тесту. Зверху розподіліть, рівним шаром, засмажку з цибулі і моркви. Залийте другою частиною тіста.
  • Тепер потрібно запекти наш печінковий торт протягом 45-50 хвилин в добре розігрітій духовці. Після того, як торт буде готовий (перевірте це зубочисткою) потрібно дати йому повністю охолонути, а потім прикрасити по своєму смаку (наприклад, шматочками помідор, свіжою зеленню, тертим сиром або яйцем).
  • Приємного апетиту вам і вашим гостям.