Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото
Смачний торт з яловичої печінки з сиром і часником
Ароматна, смачна і дуже вишукана закуска з пікантним смаком, виходить, за цим рецептом. Такий тортик з радістю, є як дорослі, так і діти. Чудовий варіант використання яловичої печінки.
Інгредієнти:
Яйця курячі – 2 шт.
Печінка яловичини – 700 г
Сир твердий – 160 г
Борошно – 3-4 ст. л.
Майонез – 5 ст. л.
Зубчики часнику – 3 шт.
Молоко – 0,1 л
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Процес приготування:
За 2 години до початку готування замочіть промиту яловичу печінку в мисці з водою. Це зробить печінка м’якою і ніжною, що найкращим чином позначиться на смаку готового торта. Потім видаліть з печінки всі плівки і прожилки, розріжте на невеликі шматки і прокрутіть через м’ясорубку (якщо у вас її немає, то можна скористатися блендером). У миску до подрібненої печінки додайте 2 яйця, 4 столові ложки просіяного борошна. Також влийте в миску 100 мілілітрів молока і ретельно перемішайте всі інгредієнти до тих пір, поки печінкова маса не придбає однорідні колір і консистенцію.
Сковорідку дуже добре розігрійте, а потім змастіть кількома столовими ложками рослинного масла. Акуратно викладіть на сковороду печінковий тісто (воно виходить трохи густуватим), рівномірно розподіліть його з допомогою ложки по всьому дну сковороди і обсмажте з кожного боку приблизно по 3 хвилини. Печінкові млинці покладіть на тарілку і дайте їм повністю охолонути.
Ріпчасту цибулю потрібно почистити і помити під проточною водою. Розріжте кожну цибулину навпіл, а потім кожну половину наріжте дрібним кубиком.
Моркву очистіть від шкірки (найзручніше це робити за допомогою спеціальної овочерізки), сполосніть під проточною водою і натріть на крупній тертці.
На добре розігрітій сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю і терту моркву до м’якості. Це займе у вас приблизно 10 хвилин.
Часник почистіть і дрібно наріжте гострим ножем або пропустіть через прес. Твердий сир натріть на крупній тертці і змішайте з часником.
Пора приступати до збору торта. Із зазначеної кількості продуктів повинно вийти близько 5-6 млинців з яловичої печінки. На перший печінковий млинець потрібно накласти сітку з майонезу, а потім – частина цибульно-морквяної начинки. Накрийте овочі другим млинцем, знову промажте його шаром майонезу, а потім присипте часниково-сирною начинкою і накрийте третім млинцем. Продовжуйте викладати, таким чином, печінкові млинці, чергуючи між собою два варіанти начинки до тих пір, поки не закінчаться продукти.
Надішліть торт для просочення в холодильник годин на 6, а краще на 8.
Готовий торт можна прикрасити за бажанням (наприклад, обмазати майонезом і присипати дрібно нарізаною зеленню кропу, або присипати натертим на дрібній тертці яйцем і т. д. – що підкаже ваша фантазія).