Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото

Торт з яловичої печінки з майонезом

Ні для кого не секрет, що для того, щоб приготувати печінковий торт, потрібно витратити достатню кількість часу. Тому господині вважають за краще готувати його виключно по святах, що робить цю страву ще більш бажаним і довгоочікуваним. Зазвичай печінковий торт-це перше, що зникає з святкового столу.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,5 кг
  • Майонез – 200 г
  • Молоко – 0,3 л
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Соняшникова олія – 100 мл
  • Борошно – 0,3 кг
  • Сіль і перець – за смаком
  • Пісок цукровий – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Цибулю очистіть від лушпиння і розрізати на 4-8 частин. Тепер його потрібно як слід подрібнити. Можете цибулю пропустити через м’ясорубку або кухонний комбайнер, нарізати гострим ножем або подрібнити в блендері. Виберіть найбільш зручний для вас варіант.
  • Точно так само потрібно вчинити з попередньо вимоченої в молоці яловичої печінкою. Вимочується вона для того, щоб стати ніжною і м’якою. Печінка промийте і звільніть від плівок. Потім наріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері або кухонному комбайні.
  • З’єднайте разом цибулеве та печінковий пюре. Додайте до отриманої маси 4 яйця і збийте всі інгредієнти заглибним блендером.
  • Тепер приправте тісто половиною чайної ложки солі, 1 чайною ложкою цукру і третю чайної ложки перцю. Ретельно все перемішайте, а потім поступово всипте 300 грам просіяного пшеничного борошна. Добре перемішайте тісто, щоб не утворилося ніяких грудочок. Стежте, щоб печінковий тісто не вийшло густим. По консистенції воно повинно нагадувати кефір, тому може вийти так, що муки вам знадобиться менше, ніж зазначено в інгредієнтах.
  • Влийте в тісто 100 мл соняшникової олії без запаху і знову добре перемішайте.
  • Сковороду потрібно дуже добре нагріти і перед тим, як приступати до випічки першого печінкового млинця, змастіть дно сковороди невеликою кількістю рослинного масла. З кожної сторони млинець обсмажується приблизно по 3 хвилини.
  • Коли всі печінкові млинці охолонуть, можна збирати торт. Для цього кожен млинець промажте майонезом зверху і зробіть башту з млинців.
  • Верх торта ви можете прикрасити на ваш розсуд, наприклад, присипте дрібно нарізаним або натертим на дрібній тертці вареним яйцем.
  • Приємного вам апетиту!