Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування печінкового торта з грибами

Ситний і незвичайний варіант приготування всім відомого печінкового торта. Така закуска сподобається всім вашим гостям, і вони обов’язково попросять у вас рецепт.

Інгредієнти:

  • Яловича печінка – 0,6 кг
  • Гриби (печериці) – 350 г
  • Зубчики часнику – 3 шт.
  • Яйця курячі – 1-2 шт.
  • Зелень свіжа – невеликий пучок
  • Борошно – 50 г
  • Сметана – 100 г
  • Сіль і мелений перець – за смаком
  • Сир твердий – 150 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

  • Печінка промийте і покладіть в глибоку миску. Повністю залийте печінка водою або молоком і залиште на 2 години. Після цього вона стане ніжною і м’якою.
  • Через 2 години дістаньте печінка з молока, промийте під проточною водою і акуратно видаліть плівки. Потім наріжте на шматки середнього розміру і пропустіть яловичу печінку через м’ясорубку (або перетворіть її в пюре за допомогою блендера).
  • У миску до подрібненої печінки вбийте куряче яйце, а також додайте 100 грам сметани з не дуже високим відсотком жирності. Змішайте всі інгредієнти до однорідності за допомогою віночка.
  • Тепер потрібно тісто для печінкового торта присолити, поперчити і зробити більш густим за допомогою борошна. Отже, додайте в миску з печінкою хорошу щіпку солі, трохи чорного меленого перцю на кінчику ножа і 50 грам просіяного борошна. Ретельно збийте все з допомогою віночка для збивання.
  • Сковорідку, перш ніж почати пекти печінкові «коржі», потрібно як слід загострити, а потім змастити 1-2 столовими ложками рослинного масла. Обсмажуйте кожен печінковий млинець приблизно по 2 хвилини з кожного боку (час обжарювання буде збільшуватися або зменшуватися залежно від товщини млинця). Коли всі млинці будуть готові, відкладіть їх в сторону до повного остигання, а самі займіться приготуванням начинки.
  • Свіжі печериці промийте під холодною водою, а потім наріжте їх дрібними кубиками або тонкою пластинкою.
  • Цибулю і часник очистіть від лушпиння і теж дрібно наріжте.
  • На середньому вогні обсмажте цибулю. Смажити треба до тих пір, поки цибуля повністю не стане м’яким (приблизно 15 хвилин). Перекладіть готовий цибулю на тарілку, а на сковороду, де він готувався, перекладіть дрібно нарізані шампіньйони і також обсмажте до готовності. До обсмажених грибів додати остиглий цибулю. Перемішайте, додайте сіль, трохи меленого перцю і ще раз ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб вони просочилися соком один одного.
  • Часник змішайте з дрібно нарізаною зеленню і додайте сир, який попередньо потрібно натерти на крупній тертці. Все дуже добре перемішайте.
  • Пора приступати до наповнення торта начинкою. На широку тарілку викладіть перший печінковий «корж». Полийте його сіточкою з майонезу, а зверху покладіть деяку кількість грибної начинки. Зверху покладіть наступний печінковий млинець, який теж змастіть сіточкою з майонезу. На нього потрібно покласти частину сирної начинки. Накрийте сир третім коржем, знову полийте майонезом і покладіть гриби з цибулею. Продовжуйте чергувати шари, таким чином, поки не закінчаться всі інгредієнти. Якщо залишиться якась начинка, то промажте нею верх і боки торта, не забувши додати трохи майонезу.
  • Тепер потрібно дати торту час, щоб він як слід, просочився. Зазвичай на це йде близько 4 годин, за умови, що печінковий торт знаходиться в холодильнику.
  • Ну, ось і все, можна подавати до столу нашу чудову закуску. Приємного вам апетиту!