Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото

Торт з яловичої печінки, приготований в духовці

Незвичайний варіант приготування печінкового торта для тих, хто не є прихильником смаженої їжі та економить свій час. Замість того, щоб смажити кожен печінковий млинець окремо – запечіть їх в духовці. Швидко, просто і смачно.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • Молоко – 0,1 л
  • Майонез – 1 упаковка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйця – 4-5 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • Борошно – 4-5 ст. л.

Процес приготування:

  • Яловичу печінку замочіть в холодній воді на 2 години. Завдяки цьому прийому вона м’яка і ніжна. Після того, як пройде зазначений час, промийте печінку і видалити всі плівки. Наріжте на шматки середнього розміру і пропустіть їх через м’ясорубку або перетворіть в печінковий пюре за допомогою блендера.
  • По черзі вбийте в миску з пюре з печінки яйця, добре перемішайте віночком. Потім додайте 100 мл молока і 5 столових ложок просіяного борошна. Додаючи кожен інгредієнт, ретельно перемішуйте печінковий тісто. Тісто розділіть на 3 рівні частини.
  • Форму для випічки (велику і прямокутну, з високими бортиками) застеліть фольгою. Вилийте в неї першу частину тіста з яловичої печінки і поставте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Такий обсяг печінкового пюре буде випікатися приблизно 15 хвилин. Те ж саме виконайте з 2-ї і 3-ї частинами тесту.
  • Поки випікаються печінкові коржі, у вас є час, щоб приготувати начинку. Спочатку очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, промийте його під проточною водою і наріжте дуже дрібними кубиками. Обсмажте нарізану цибулю в невеликій кількості рослинного масла до тих пір, поки цибуля не набуде золотистий відтінок.
  • На велике блюдо покладіть охолоджений до кімнатної температури корж з яловичої печінки. Намалюйте на ньому сіточку з майонезу, акуратно розмажте її ложкою, а зверху викладіть частину смаженої цибулі. Накрийте другим коржем і повторіть шари начинки: майонез, смажену цибулю. Накрийте третім коржем. Зверху промажте торт майонезом і дайте йому настоятися протягом 3-4 годин в холодильнику.
  • При подачі можна прикрасити готовий торт дрібно нарізаною зеленню кропу і гілочками петрушки.
  • Приємного вам апетиту!