Осетер, запечений в духовці цілком – 8 смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт осетра, запеченого з овочами
Пропонуємо приготувати дуже смачну рибу цілком одночасно разом з гарніром. Ми зекономимо час на приготування їжі, а отримаємо повноцінне блюдо, яке можна і на святковий стіл поставити і просто домочадців побалувати.
Інгредієнти:
Осетер – 1,5 кг.
Картопля – 5 штук.
Яйце – 1 штука.
Морква – 1 велика.
Цибулина – 2 шт.
Зелень: цибуля пір’ям, кріп для прикраси
Борошно – 2 ст. ложки.
Оливкова олія– 2 ст. ложки.
Сіль, перець – по щіпці.
Процес приготування:
Картоплю чистимо, заливаємо підсоленою водою і ставимо варитися. Зливаємо воду, розминаємо його в пюре, додаємо борошно, яйце, подрібнені пір’я цибулі, все розмішуємо і залишаємо пюре остигати.
Чистимо моркву і цибулю, натремо овочі на крупній тертці, трохи посолити і згасимо на невеликому вогні до м’якості.
Як правило, осетер продається вже очищений і випотрошений, якщо це не так — усуваємо нутрощі, видаляємо визигу зсередини. Це необхідно, щоб вона при приготуванні не розірвала рибу. Промиваємо рибу добре з усіх боків.
Солимо і перчимо всередині і зовні. Укладаємо овочі, рибу шарами: картопля, морква з цибулею і зверху знову картопляне пюре. Шари повинні бути тонкими. Утрамбовуємо начинку і шпажками закріплюємо краю риби.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. В цей час на деко расстелем фольгу і акуратно перемістимо рибу на неї. Закріпимо фольгу зверху, щоб сік не витікав назовні, і поставимо в духовку на 25 хвилин, пізніше відкриємо фольгу і ще на 30 хвилин залишимо рибу запікатися.
Осетра викладаємо на блюдо, прикрашаємо свіжими овочами, лимоном і зеленню. Гарнір до такої страви не потрібен, так як овочевий гарнір запекался разом з рибою. Нарізайте шматочками і смакуйте на здоров’я!