Осетер, запечений в духовці цілком – 8 смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт осетра, запеченого з овочами

Пропонуємо приготувати дуже смачну рибу цілком одночасно разом з гарніром. Ми зекономимо час на приготування їжі, а отримаємо повноцінне блюдо, яке можна і на святковий стіл поставити і просто домочадців побалувати.

Інгредієнти:

  • Осетер – 1,5 кг.
  • Картопля – 5 штук.
  • Яйце – 1 штука.
  • Морква – 1 велика.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Зелень: цибуля пір’ям, кріп для прикраси
  • Борошно – 2 ст. ложки.
  • Оливкова олія– 2 ст. ложки.
  • Сіль, перець – по щіпці.

Процес приготування:

  • Картоплю чистимо, заливаємо підсоленою водою і ставимо варитися. Зливаємо воду, розминаємо його в пюре, додаємо борошно, яйце, подрібнені пір’я цибулі, все розмішуємо і залишаємо пюре остигати.
  • Чистимо моркву і цибулю, натремо овочі на крупній тертці, трохи посолити і згасимо на невеликому вогні до м’якості.
  • Як правило, осетер продається вже очищений і випотрошений, якщо це не так — усуваємо нутрощі, видаляємо визигу зсередини. Це необхідно, щоб вона при приготуванні не розірвала рибу. Промиваємо рибу добре з усіх боків.
  • Солимо і перчимо всередині і зовні. Укладаємо овочі, рибу шарами: картопля, морква з цибулею і зверху знову картопляне пюре. Шари повинні бути тонкими. Утрамбовуємо начинку і шпажками закріплюємо краю риби.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів. В цей час на деко расстелем фольгу і акуратно перемістимо рибу на неї. Закріпимо фольгу зверху, щоб сік не витікав назовні, і поставимо в духовку на 25 хвилин, пізніше відкриємо фольгу і ще на 30 хвилин залишимо рибу запікатися.
  • Осетра викладаємо на блюдо, прикрашаємо свіжими овочами, лимоном і зеленню. Гарнір до такої страви не потрібен, так як овочевий гарнір запекался разом з рибою. Нарізайте шматочками і смакуйте на здоров’я!