Осетер, запечений в духовці цілком – 8 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування осетра, запеченого у фользі

Приготування осетра у фользі дозволяє пропекти його рівномірно і зберегти соковитість і смак страви. Для додання рибі золотистого кольору і легкої скоринки, потрібно прибрати фольгу в кінці приготування риби в духовці.

Інгредієнти:

  • Осетер розміром 2-2,5 кг.
  • Гриби печериці – 500 р.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Мелений коріандр, сіль і чорний перець – за смаком.
  • Олія оливкова або соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • З самого початку треба промити потрошеного осетра під холодною водою. Видаляємо визигу, яка йде уздовж хребта. У великій каструлі закипятим воду і опустити в киплячу воду рибу на кілька секунд, з одного боку притримуємо лопаткою, з другої — притримуючи її за хвіст. І відразу після цього промиваємо рибу дуже холодною водою. Після цього шкіра разом з шипами з легкістю знімається. При необхідності – промити рибу і промокніть рушником. Посипаємо рибу спеціями і відставляємо маринуватися.
  • Цибулю, моркву і гриби очищаємо від шкірки, цибулю і печериці подрібнюємо ножем, моркву — на крупній тертці. На сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо гриби, поки не випарується рідина. Після, додаємо підготовлені овочі, солимо, перчимо і тушкуємо все ще 5 хвилин. Додамо вершки і потримаємо начинку на вогні ще пару хвилин. Даємо начинці охолонути.
  • Покладемо ароматну начинку рибу і скріпити черево шпажками, а зверху покладемо половинки тонких шматочків лимона. Загортаємо рибу в 2 шари фольги так, щоб кінці були зверху. Щільно загортаємо рибу і викладаємо на деко запікатися на 40-50 хвилин при 160 градусах.
  • Після закінчення часу розгорнемо фольгу, змастимо осетра рослинним маслом, збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо ще 10 хвилин.
  • Готову рибу викладаємо на блюдо, знімаємо фольгу, декоруємо рибу листям салату, овочами або фруктами, оливками, маслинами, каперсами або по своєму смаку.