Осетер, запечений в духовці цілком – 8 смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний фарширований осетер в духовці

Осетер дуже добре підходить для фарширування, так як наділений товстою і грубою шкірою. Розмір невеликий риби в 2 кг дозволяє вмістити її в духовку і не зажадає возитися з кістками. Пропонуємо рецепт з незвичайним і смачною начинкою.

Інгредієнти:

  • Осетер розміром – 2,5 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибулина середня – 1 шт.
  • Черевце сьомги – 400 р.
  • Часник 3 зубчика.
  • Вершки – 100 мл
  • Батон або пшеничний хліб–100 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Рослинне масло – 2 ч. л.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Осетер повинен бути чистим і випотрошеним. Для даної страви голову риби залишаємо, а видаляємо тільки визигу, що проходить крізь хребет. Для цього при обробці всередині робимо надріз в хрящі хребта і витягуємо її цілком. Якщо цього не зробити — при приготуванні в’язига набубнявіє, вилізе з риби і може зіпсувати весь зовнішній вигляд страви.
  • Рибу натремо сіллю і перцем, збризніть соком лимона і всередині і зовні і відставимо убік.
  • Для приготування начинки в вершках замочимо білий хліб, попередньо зрізавши з нього грубі скоринки. Черевця сьомги поріжемо на шматочки і кладемо в глибоку ємність, додаємо порізаний великими квадратиками цибулю, зубчики часнику, розділений навпіл кріп і віджатий від вершків батон. Подрібнимо всю масу заглибним блендером, додамо яйце і мускатний горіх, сіль, перець за смаком, досить по дрібці, і ще раз перемішати. Якщо начинка вийшла рідка, додайте пару ложок манки і почекайте 10 хвилин, нехай крупа набубнявіє, можна манку і не додавати.
  • Поміщаємо в осетра підготовлений фарш, черево краще зашити, починаючи з хвоста. Залишимо невеликий отвір у голови 6 див. Ще кілька ложок начинки додамо через нього, потім візьмемо рибу за зябра і потрясем, щоб начинка просунулася ближче до хвоста, і фаршируємо рибу ще. Коли риба повністю заповниться начинкою — зашиваємо рибу до голови, хвіст від нитки протягнемо через зябра, щоб після готовності швидко її видалити. Якщо залишилася начинка, можна через ті ж зябра закласти її в горловину.
  • Загорніть рибу у фольгу, при необхідності використовуємо два аркуша.
  • Ставимо підготовлену рибу в нагріту духовку і готуємо 40 хвилин при 180 градусах. По закінченні цього часу відкриваємо дверцята, розрізаємо зверху фольгу або розкриваємо, змащуємо рибу рослинним маслом за допомогою пензлика і допікаємо ще 20 хвилин у відкритому вигляді.
  • Готову рибу викладаємо на велике красиве блюдо, навколо можна укласти свіжі огірки, порізані смужками, помідори у вигляді бутонів квітів з зеленню і лимоном.