Осетер, запечений в духовці цілком – 8 смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати осетра по-царськи у духовці?

Якщо у вас намічається торжество і потрібно приготувати «королівське блюдо — слід його готувати з «царської» риби. Осетрину здавна подавали на бенкетах, як вишуканий делікатес. Захоплені відгуки самих вибагливих гурманів вам забезпечені. Подавати таку страву рекомендуємо урочисто, приділивши увагу його прикрасі, адже царська риба заслуговує цього.

Інгредієнти:

  • Осетер один – 1,5 кг.
  • Філе форелі або сьомги – 300 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Перець, мелений червоний, сіль – за смаком
  • Лимон – 2 шт.
  • Желатин – 10 р.

Для прикраси (на ваш вибір):

  • Маслини без кісточок – 0,5 банки.
  • Ікра червона і чорна
  • Помідори черрі червоні і жовті
  • Виноград і гранат

Процес приготування:

  • Желатин замочимо в 50 мл чистої холодної води і залишимо для набухання на 50 хвилин.
  • Осетер в магазині зазвичай продається вже почищену і випатраний. Видаляємо «жучків» на спині і боках риби. Це зробити легше, якщо обшпарити окропом. Потім потрібно видалити хорду, це можна зробити як з боку спини, так і з внутрішньої сторони риби. Плавники і голову залишаємо для краси страви. Промиваємо рибу під холодною проточною водою з усіх боків.
  • З філе форелі видаляємо шкіру, кістки і пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо ножем на дрібні шматки. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії до рум’яного кольору. З’єднуємо остиглий цибулю і рибний фарш, солимо, перчимо.
  • З одного лимона вичавлюємо сік і збризкуємо їм осетра, солимо всередині.
  • Розмазуємо всередині черева риби набряклий до цього часу желатин, другу частину його змішаємо з рибним фаршем. І відразу викладемо начинку в середину осетра. Скріпити рибу можна голкою з ниткою або шпажками. Викладаємо рибу на деко, устеленный фольгою, на черево. Ставимо в гарячу духовку і запікаємо царський частування 20 хвилин. Дістанемо деко, розриваємо фольгу зверху, формуємо бортики, де буде накопичуватися сік риби, залишаємо закутаною тільки голову і хвіст. Ставимо в такому вигляді назад ще на 40 хвилин запікатися. Періодично поливаємо рибу утворюється соком. Шкіра зверху повинна не підгоряти, а рум’янитися.
  • Приготовленого осетра виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, знімаємо фольгу, можна відразу нарізати на шматочки по 1,5 див і викласти на тарілку по колу або залишити царську рибу цілою — це вже вам вирішувати. Тонко шаткуємо лимон на кружечки і розрізаємо навпіл. На шпажку надягаємо маслину і прикріплюємо їй шматочки лимона до риби.
  • Прикраса риби займає особливе місце в рецепті. Дуже виразно виглядає риба на подушці з листя салату. Особливий «царський» вигляд додасть страві червона або чорна ікра. Її можна викласти на голову риби або укласти поруч. Близько осетра покладіть гілочку винограду і розкидайте хаотично зерна граната. Можете проявити свої творчі здібності і прикрасити страву на ваш розсуд.
  • Порада: Ефектно виглядає риба, подана на овальному дзеркалі. Це доречно для великого торжества, коли можна поставити блюдо на окремий стіл у просторому залі, щоб всі гості могли помилуватися ним.