Осетер, запечений в духовці цілком – 8 смачних рецептів з фото покроково

Запікаємо осетра з лимоном і сухим вином

Цей вишуканий рецепт сподобається тим, хто не любить змішувати різні смаки, і хоче насолодитися смаком риби, нічим не перебиваючи його. Ми приготуємо приголомшливу осетрину з лимоном і доповнимо «кислим» соусом, який ідеально підходить до цього блюда.

Інгредієнти:

  • Осетер – 1,5-2 кг.
  • Лимон – 2 маленьких.
  • Вино сухе біле – 100 мл
  • Сіль велика– 3 ст. л.
  • Цибуля порей – 1 шт.
  • Перець мелений білий – 2 ч. ложки.
  • Зелень: кріп і петрушка – по 1 пучку.
  • Масло вершкове– 30 р.
  • Рибний бульйон – 100 мл
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. ложка.

Процес приготування:

  • Підготуємо рибу до приготування, добре промиємо під проточною холодною водою і просушити рушником. У осетрові кісток немає, потрібно прибрати тільки хорду, яка йде уздовж хребта. Це зробити обов’язково, якщо готуємо цілу рибу, інакше під впливом температур вона набубнявіє і зіпсує вигляд страви.
  • З усіх боків натираємо або навіть засипаємо рибу сіллю. Риба вбере необхідну сіль і більше не візьме. Відставляємо її в сторону на 5 хвилин. Ще раз промиваємо і просушуємо рибу. Натираємо сіллю і перцем.
  • Промиємо і разрежем лимони товстими кільцями, залишимо половинку лимона, з якого видавимо сік, а поки приберемо в бік. Обернем часточки лимона, гілочками петрушки і укладемо їх всередину рыбехи.
  • Прогріваємо духовку до 200 градусів. Застеляємо деко фольгою, змащуємо пензлем рослинним маслом і викладаємо рибу або кільцем, або по діагоналі. Зверху рясно поливаємо соком заготовленого лимона, відразу ж зверху ароматизируем половиною вина, виливаючи його на рибу. Закриваємо фольгою і закріплюємо її зверху.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо страву на 15 хвилин. Дістанемо рибу, відкриємо фольгу і знову поставимо запікатися на 20-30 хвилин. Перевіряємо готовність риби зубочисткою. Риба готова, якщо сік з отвору не виділяється.
  • Приготуємо «кислий» соус. Розтопимо 1/3 вершкового олії в сотейнику, додамо борошно, добре перемішати, наллємо гарячий бульйон. Окремо подрібнюємо цибулю і зелень і тушкуємо на маленькому вогні на суміші ще 1/3 вершкового і рослинного масла. Цибулю можна використовувати і ріпчасту, смак соусу не постраждає. Додамо решту 50 мл вина і поваримо 5 хвилин. З’єднуємо обидві суміші і прокип’ятимо. Жовток з яйця збиваємо в піну і додаємо в соус, постійно помішуючи. Варимо так пару хвилин, не доводячи до кипіння. Коли соус загусне, знімаємо його з вогню і протираємо через сито або подрібнюємо блендером. Додаємо решту розтоплене вершкове масло.
  • Рибу дістаємо з духовки, викладаємо на красиве овальне блюдо, прикрашаємо зеленню і свіжими овочами за своїм бажанням. Соус викладаємо в соусники і подаємо на стіл.