Осетер, запечений в духовці цілком – 8 смачних рецептів з фото покроково

Осетер, запечена цілком з картоплею

По цьому рецепту ви зможете запекти цілого осетра з картоплею по-селянськи часточками. Щоб дізнатися, як це зробити — дотримуйтесь покроковому рецептом. В результаті ви приготуєте неймовірно красиве і смачне блюдо, яке буде гідно красуватися в центрі святкового столу.

Інгредієнти:

  • Осетер – 1 кг.
  • Картопля – 6 штук.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 1 стакан.
  • Оцет 3% – 4 ст. ложки.
  • Вершкове масло -100 р.
  • Мелені сухарі – 2 ст. ложки.
  • Лимон – 0,5 штуки.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Мускатний горіх мелений – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки.
  • Спеції: перець, паприка солодка – по 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Щоб очистити осетра, кип’ятимо воду в широкому тазу. Опускаємо в неї рибу всього на 1-2 хвилини, виймаємо і занурюємо в холодну воду. Такий процес допоможемо швидко почистити рибу, видалити шипи на спині і боках, і здерти шкуру. Далі витягуємо визигу, для цього зробимо надріз у хвоста і дістанемо її, тримаючи рибу за хвіст. Очищену осетрину обмиемо, высушим, злегка натремо сіллю і перцем і відставимо убік на годину.
  • Яйця варимо круто, чистимо, використовуємо жовтки, розминаємо їх і змішуємо зі сметаною до однорідного стану. Додамо оцет, мускатний горіх, половину розм’якшеного вершкового масла і перемішати.
  • Змащуємо осетрину всередині і зовні отриманим сметанним соусом, поливаємо залишилися розтопленим маслом і соком лимона. Укладаємо рибу у форму, яку змастили олією і посипаємо зверху меленими сухарями і тертим на крупній тертці сиром.
  • Чистимо картоплю й нарізаємо часточками, змішуємо з тертим або тиском часником, перцем, солодкою паприкою і сіллю, поливаємо олією і перемішуємо.
  • Форму накриваємо фольгою, щільно притискаємо її до стінок і ставимо в духовку, прогріту до 160 градусів. Запікаємо страву 40 хвилин. Потім знімемо фольгу і збільшуємо температуру на 220 градусів ще на 30 хвилин. Так наше блюдо придбає рум’яність і приємну легку скоринку.
  • Отримуємо готову страву з духовки і з допомогою широких лопаток перекладаємо на велику сервірувальне блюдо, прикрашаємо лимоном, гілочками зелені. Осетра можна прикрасити тонкими візерунками з майонезу на спинці.